Logo
Imprimă această pagină

Șoferii de CAMION care doar tranzitează Germania nu trebuie să prezinte test COVID negativ Recomandat

Șoferii de CAMION care doar tranzitează Germania nu trebuie să prezinte test COVID negativ

O serie de condiții și obligații au fost recent stabilite în comun de guvernele federal și cele de land, urmând ca implementarea efectivă să fie realizată conform unor norme subsecvente adoptate la nivel local / de land în Germania. Punerea în aplicare era inițial prevăzută pentru 1 octombrie a.c., apoi pentru 15 octombrie a.c., însă a fost ulterior amânată până la momentul în care fiecare land va dispune de cadrul necesar implementării.

Astfel, unele măsuri-cheie valabile până în prezent în cazul persoanelor care vin în Germania din zone de risc – cum ar fi exceptarea de la efectuarea carantinei pentru cei care prezintă un test COVID-19 negativ efectuat anterior intrării în Germania sau posibilitatea testării imediat după intrarea pe teritoriul german – sunt pe cale de a fi eliminate, potrivit celor deja convenite la nivel federal, în ritmul și condițiile specifice care sunt în prezent în curs de reglementare la nivel de land.

Prin urmare, pentru o scurtă perioadă de timp, care variază de la un land la altul, sunt în principiu încă scutite de la obligativitatea efectuării carantinei persoanele care prezintă un test biologic molecular pentru COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză.

Prin urmare, până la depășirea actualei etape tranzitorii în care landurile germane își actualizează normele de gestionare a pandemiei în acord cu cele convenite la nivel federal, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să se deplaseze în Germania să se informeze cu privire la eventuale modificări de ultim moment adoptate de landul de destinație. Condițiile de călătorie valabile în fiecare land de destinație pot fi accesate pe pagina cancelariei federale la următorul link:

 

EXCEPȚII

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. Tranzitul presupune părăsirea cât mai directă a teritoriului german, evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție: distanțare socială, igienă, mască etc. Sunt permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic ori de afaceri, vizite, cazări, încheierea unor contracte ș.a.
În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.