Logo
Imprimă această pagină

Șoferi români, arestați după ce au furat marfă de un milion euro din camioanele Amazon Recomandat

Șoferi români, arestați după ce au furat marfă de un milion euro din camioanele Amazon

Agenții Poliției Naționale au desființat o rețea formată din mai mulți români cu domiciliu în Azuqueca de Henares (Guadalajara). Aceștia furat colete pe care le transportau în propriile camioane, a informat Sediul Superior al Poliției din Madrid. într-un comunicat de presă.

Ancheta a început în decembrie 2020, după ce platforma logistică Amazon a raportat numeroase colete dispărute în patru camioane care transportau mărfuri între centrul său de operațiuni din Italia și orașul Madrid San Fernando de Henares.

Analizând aceste dispariții, anchetatorii au descoperit că cele patru camioane din care s-a furat aparțineau a patru firme diferite, dar cu aceeași patron. Agenții au calculat că suma obiectelor furate între sfârșitul lui 2020 și jumătatea lui 2021 depășește un milion de euro. Toate firmele au fost contractate de platforma logistică pentru a face același traseu (Italia-Madrid). Au făcut-o prin același sistem de contractare, o aplicație de încărcare. La cele patru camioane a fost manipulat sigiliul de pe ușa din spate și, fără a-l rupe, a fost înlocuit. Remorcile nu prezentau niciun semn de fortare, fiind deschise cu propria lor cheie, scrie presa spaniolă.

În plus, platforma logistică a raportat că au existat neconcordanțe în semnalul de localizare GPS al camioanelor. Acesta a fost deconectat când camioanele au părăsit punctul de plecare în Italia.

După numeroase demersuri, polițiștii au constatat că cele patru firme asociate acestor patru furturi investigate aparțineau aceleiași persoane, un bărbat de naționalitate română. Avea depozite și birouri în Azuqueca de Henares. Printre membri bandei se aflau și șoferii de camion angajați.

După această descoperire, s-au făcut percheziții la o locuință din Azuqueca de Henares (Guadalajara) și într-un depozit din Alcalá de Henares , culminând cu descoperirea unui număr mare de paleți de material furați din camioane, care conțineau utilaje industriale, precum și materiale electronice și sportive.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.