Logo
Imprimă această pagină

ȘOFERI de CAMION arestați pentru că transportau imigranți

ȘOFERI de CAMION arestați pentru că transportau imigranți

Poliţia britanică a arestat marţi 21 de persoane suspectate de implicare în trafic de persoane, în urma celei mai ample operaţiuni de acest fel desfăşurate la nivel naţional, transmit dpa şi site-ul BBC News.

Agenţia naţională de combatere a infracţionalităţii (NCA) a informat că a întreprins 'o operaţiune majoră care a vizat o reţea infracţională organizată suspectată de trafic de persoane', la Londra, în nord-estul şi în sudul Angliei arată Agerpres.

'Operaţiunea este ultima fază a unei anchete care a durat un an şi care a implicat colegi poliţişti din Marea Britanie şi din Europa', a indicat NCA.

Aproximativ 350 de poliţişti ai NCA şi patru echipe de poliţie regională au întreprins raiduri la peste 20 de proprietăţi din mai multe oraşe, printre care Middlesbrough, Hartlepool, Stockton, Newcastle, Hastings şi London. Printre proprietăţile percheziţionate s-au numărat spălătorii de maşini suspectate de activităţi de spălare de bani.

'Aceasta este probabil cea mai amplă operaţiune întreprinsă de NCA în mediul traficanţilor de persoane', a menţionat Mark Spoors, investigator şef al NCA.

'Gruparea de crimă organizată a folosit şoferi de camion complici, care transportau migranţi din Franţa în Marea Britanie', a adăugat Spoors.

El a precizat că operaţiunea a fost un succes, toţi cei căutaţi fiind arestaţi.

Gruparea este suspectată că încasa până la 10.000 de lire sterline pentru fiecare migrant transportat cu camionul peste Canalul Mânecii.

Potrivit NCA, majoritatea imigranţilor traficanţi erau kurzi irakieni - bărbaţi, dar şi câteva familii.

'Credem că am identificat şi dezmembrat o reţea importantă care este suspectată că a traficat sute de migranţi în Marea Britanie şi plănuia să continue activitatea', Tom Dowdall, directorul adjunct al NCA.

Poliţiştii britanici au fost ajutaţi în anchetă de omologii lor din Franţa, Belgia şi Olanda, a precizat Dowdall

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.