Logo
Imprimă această pagină

Șofer român, decedat în Italia după ce colegul său a ațipit la volan

Șofer român, decedat în Italia după ce colegul său a ațipit la volan

Un tânăr din Huși în vârstă de 35 de ani, plecat să muncească pe TIR, în străinătate, a murit într-un spital din Italia, după ce vreme de două săptămâni a stat în comă, ca urmare a unui accident rutier extrem de grav!

Adrian Laurențiu Pecheanu plecase în cursă, împreună cu un coleg, care se și afla la volan, însă pe autostrada Milano – Napoli s-a produs tragicul accident. Apropiații tânărului Adrian spun că cel care conducea TIR-ul ar fi ațipit pentru o clipă, iar vehiculul s-ar fi izbit violent de un stâlp de pe marginea carosabilului, însă alții susțin că, de fapt, accidentul s-ar fi produs după o frână mult prea bruscă. Cert este că șoferul nu a pățit nimic, însă Adrian a fost rănit foarte grav, mai cu seamă la nivelul capului.

A fost transportat imediat la spitalul din Bologna, a fost operat. Însă traumatismele suferite erau atât de severe, că doar un miracol îl mai putea salva. Aproape două săptămâni a stat în comă, timp în care apropiații s-au rugat pentru o minune. S-a stins însă din viață, iar acum familia a început formalitățile pentru a aduce în țară trupul neînsuflețit. “Pentru că pot câștiga un ban mai bun, tinerii își doresc să ajungă șoferi pe TIR în străinătate. Dar e riscant și greu. Adi, cum îi spuneam noi, a avut acest vis. A învățat, a făcut școală și își dorea să muncească. Era harnic și bun. Era ca un vis pentru el, că spera să își poată face un viitor liniștit. A murit nevinovat. Nici măcar nu era el la volan”, spun, cu tristețe, apropiații.

Tânărul era începător în domeniul șoferiei pe TIR, dar având cursurile necesare absolvite, precum și o fire voluntară și curajoasă, a privit cu mult oprimism activitatea aceasta. Era bucuros, spun rudele, că a obținut jobul și că va putea munci pentru un salariu lunar, incomparabil cu ce putea câștiga aici. Mai lucrase în străinătate, ca bucătar în Grecia, știa, așadar, ce înseamnă munca printre străini. Și în țară a practicat aceasta meserie, dar acum voia să fie șofer pe TIR. “A învățat pentru diploma respectivă, a muncit mult ca să o obțină și, până la urmă, a reușit. Și-a dorit mult să meargă să călătorească cu TIR-ul, era ca un vis pentru el, i se părea frumos, era muncitor și nu îi era teamă de necunoscut”, spune rudele lui Adrian.

Rudele spun că șoferul TIR-ului ar fi ațipit pentru câteva secunde

Tragedia s-a întâmplat în Italia. TIR-ul în care se afla Adrian și colegul său cu care făcea echipă, se deplasa pe autostrada Napoli – Milano, spre Bologna. La volan era celălalt bărbat. “Pe data de 28 iunie au pornit împreună cu TIR-ul pentru o nouă cursă. Era dimineață. Într-un anumit moment, TIR-ul s-a izbit violent de un stâlp al unui pod. Adrian nu era la volan, era în partea dreaptă, cu centura pusă, dormind, se pare, nu știm sigur. Din ce știm, șoferul celălalt, care conducea, ar fi adormit pentru câteva secunde și atunci a scăpat mastodontul de sub control și așa s-a întâmplat nenorocirea. Cel care conducea era colegul său, un șofer cu experiență. El a scăpat nevătămat. A mers apoi la Poliție, pentru declarații. Din păcate, Adrian era deja în stare extrem de gravă. Impactul a fost pe partea dreaptă a TIR-ului, iar cel lovit frontal a fost el. A fost imediat transportat la spitalul din Bologna unde a fost de urgență operat timp de multe ore, dar starea lui a fost critică de la început. Lovitura la craniu a fost mult prea puternică. A stat inconștient și intubat în comă până pe data de 9 iulie, când starea lui s-a înrăutățit și nu s-a mai putut face nimic, pentru a fi salvat”, povestesc, cu sufletul strâns, apropiații. (vremeanoua.ro)

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.