Șofer român de camion, erou în Italia. A salvat doi copii de la înec

Șofer român de camion, erou în Italia. A salvat doi copii de la înec

Locuitorii unui orăşel italian, Cornate d'Adda, l-au declarat erou şi înger al râului Adda pe un şofer de TIR român. Oamenii îi sunt recunoscători bărbatului după ce acesta a salvat doi copii în decurs de 10 ani.

Sorin Ursuţ a plecat din România acum 20 de ani şi s-a stabilit la Cornate d'Adda, în Lombardia, unde a s-a integrat foarte repede şi foarte uşor. Mai mult, în urmă cu 10 ani, românul a devenit un adevărat erou după ce a salvat de la înec un copil care intrase în apele râului Adda. Românul se afla la pescuit când a văzut copilul luat de curent şi purtat ca o frunză. Tatăl copilului a intrat în apă să-l salveze, însă degeaba. Mai mult, curentul puternic l-a luat şi pe el, ameninţând să-l înece. Sorin Ursuţ a sărit imediat în apele tulburi şi l-a salvat mai întâi pe copil, iar apoi şi pe tatăl acestuia. Din acel moment, românul a fost privit ca un adevărat erou nu numai de părinţii şi de rudele copilului, ci de întreaga comunitate.
Zece ani mai târziu, în iunie 2020, Sorin Ursuţ se afla din nou la pescuit şi exact în acelaşi loc. Se relaxa după câteva zile pline la serviciu când a observat o fetiţă, alături de tatăl ei şi de câinele familiei plimbându-se pe malul râului. La un moment dat, fetiţa s-a dezechilibrat şi a căzut în apă, iar tatăl ei s-a aruncat după ea, fără a reuşi să o salveze. Exact la fel ca data trecută, românul a sărit fără să stea pe gânduri în apele învolburate şi a salvat-o pe micuţă, scrie Il Giorno, ediţia de Monza Brianza.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.