Logo
Imprimă această pagină

Șofer român de camion, condamnat pentru neplata taxei de autostradă. Cum proceda

Șofer român de camion, condamnat pentru neplata taxei de autostradă. Cum proceda

Fraudarea taxei de autostradă în Franța – Un șofer român cu domiciliul în Spania a găsit un sistem prin care să plătească foarte puțini bani la taxele de autostradă.

Schimba tichetele de taxare cu alți șoferi într-o zonă de deservire a autostrăzii accesibilă în ambele sensuri. Acum este obligat să plătească o amendă și să restituie societății de autostrăzi profitul pierdut.

Conform societății de autostrăzi, prejudiciul creat de român este de circa 10.000 de euro. Bărbatul a fost prins la începutul lunii noiembrie la punctul de taxare Villars-sous-Ecot, de pe A 36, unde a făcut aceeași manevră.

Timp de aproape doi ani, el a călătorit în mod regulat din Spania în Germania. Pentru a reduce costurile se ducea într-o zonă de odihnă, accesibilă în ambele sensuri, și schimba tichetul de taxare cu un șofer care circula pe sens opus.

Cu ajutorul acestei metode, binecunoscută în rândul șoferilor internaționali, inculpatul a parcurs aproape gratis distanțe mari.

Tribunalul Penal din Besançon l-a condamnat miercuri, 17 mai, la o pedeapsă de 2 luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 2.000 de euro, plus 8.500 de euro de plătit societății de autostrăzi pentru recuperarea prejudiciului. Însă şoferul a plecat uşurat din sala de judecată, instanţa a decis să-i returneze camionul, care fusese confiscat. Aceasta era principala sa preocupare. (ziarulromanesc.de)


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA


ETC IVECO GALATI

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.