Șofer profesionist de camion, condamnat la închisoare după ce a ucis două persoane

Șofer profesionist de camion, condamnat la închisoare după ce a ucis două persoane

Şoferul de TIR care a provocat un accident cu doi morţi şi cinci răniţi în primăvara lui 2016, în Bistriţa-Năsăud, s-a declarat vinovat şi a spus că este pregătit să facă muncă în folosul comunităţii. Instanţa a hotărât însă altceva: doi ani cu executare plus despăgubiri de peste 400.000 de euro.

Sergiu Bărdiţă, un şofer de TIR de 36 de ani, vinovat de producerea unui accident rutier, în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 5 au fost rănite, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel Cluj a confirmat, săptămâna trecută, decizia Judecătoriei Bistriţa în acest sens. Hotărârea este definitivă.
Noutatea deciziei constă în faptul că de obicei, instanţele dau o asemenea sentinţă doar dacă şoferul responsabil de producerea tragediei se face vinovat şi de alte infracţiuni cumulate precum: conducerea unui autovehicul fără permis, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, fuga de la locul accidentului etc. În cazul de faţă, a fost vorba despre o singură infracţiune: ucidere din culpă. Semnal de alarmă al judecătorilor În plus, instanţa a acordat rudelor celor două persoane decedate peste 400.000 de euro daune morale.
„În acest caz, şoferul a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru o singură infracţiune: ucidere din culpă. De obicei, instanţele dau o asemenea sentinţă doar dacă şoferul responsabil de producerea tragediei se face vinovat şi de alte infracţiuni cumulate precum: conducerea unui autovehicul fără permis, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, fuga de la locul accidentului etc. Decizia Judecătoriei Bistriţa, confirmată de Curtea de Apel Cluj la 13.01.2020, este definitivă,” a declarant Diana Cotuna, avocat coordonator JGV şi Asociaţii, care a reprezentat familia uneia dintre victime.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.