Șofer profesionist de camion, amendă uriașă după ce a fost prins de polițiști cu o cartelă falsă în tahograf

Șofer profesionist de camion, amendă uriașă după ce a fost prins de polițiști cu o cartelă falsă în tahograf

Un şofer de camion a fost amendat cu 9.000 de lei de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș. Acesta a fost oprit pe raza localităţii Morăreşti, pentru verificări de rutină, iar poliţiştii au observat că şoferul avea inserată o cartelă falsă în tahograf.

S-a depistat un bărbat de 34 de ani, din municipiul Orăștie, județul Hunedoara, care conducea un ansamblu rutier format din autocamion cap tractor şi semiremorcă pe DN 7, pe raza localității Morărești, iar cu ocazia verificărilor s-a stabilit că în aparatul tahograf de tip digital era utilizată o altă cartelă decât cea emisă conducătorului auto.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform O.G. 37 din 2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Totodată au fost dispuse măsurile complementare de retinere a cartelei de conducător auto care fusese utilizată în aparatul tahograf până la momentul depistării de către polițiștii rutieri, precum și de imobilizare a ansamblului auto, pe o perioadă de 11 ore, pentru efectuarea perioadei regulamentare de odihnă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.