Logo
Imprimă această pagină

Șofer profesionist clujean, la volan cu o alcoolemie de 1,49 ml/l alcool pur în aerul expirat Recomandat

Șofer profesionist clujean, la volan cu o alcoolemie de 1,49 ml/l alcool pur în aerul expirat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român, depistat la volanul unui ansamblu rutier, deşi era într-o avansată stare de ebrietate.

La sfârşitul săptămânii, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe sensul de ieşire din Perimetrul I - Zona Liberă Brăila, un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă, condus de un cetățean român, care tocmai împlinise vârsta de 51 de ani, domiciliat pe raza judeţului Cluj.

Polițiștii de frontieră au constatat faptul că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, fapt pentru care l-au testat cu aparatul Drager Alcoltest reieşind o alcoolemie de 1,49 ml/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Atunci când au urcat în cabină, polițiștii au descoperit chiar în dreapta șoferului o sticlă de coniac, una de bere și un energizant, toate desfăcute și consumate pe jumătate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.