VIDEO. Șofer de camion, zdrobit într-un grav accident, refuză trasfuziile de sânge din motive religioase

VIDEO. Șofer de camion, zdrobit într-un grav accident, refuză trasfuziile de sânge din motive religioase

Un bărbat se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost strivit în cabina camionului pe care îl conducea într-un accident rutier.

Şoferul a ajuns în stare gravă la spital dar, din motive religioase, nu acceptă transfuzii de sânge. Medicii au fost înştiinţaţi chiar de soţia bărbatului, care le-a prezentat documente care atestă că soţul ei refuză transfuziile.
Soția șoferului a prezentat documentele prin care soțul ei refuză să i se facă transfuzii.
Ora 10 dimineaţa. Comuna Răscruci. Şoferul unui TIR intră cu viteză în curbă, pierde controlul mastodontului, intră pe contrasens şi izbeşte în plin un alt TIR, care se întorcea de la Cluj-Napoca.

 Impactul este atât de puternic încât cel de-al doilea TIR este aruncat în poarta Castelului Banffy, iar cabina în care se află şoferul este aproape strivită. Acccidentul are loc sub ochii unui alt şofer, care conducea în spatele TIR-ului care a intrat pe contrasens. Bărbatul nu mai are ce să facă şi intră şi el în plin în camion.

Șofer: Am avut cauciurile noi, am intrat mai tare în curbă, cum nu o fost aşezate bine cauciurile, am intrat pe contrasens. Îmi pare rău de colegul care-i prins acolo.

 Şoferul care a provocat accidentul şi cel al maşinii au ieşit pe picioarele lor din vehicule. Au avut doar câteva zgârieturi. Bărbatul de 40 de ani care conducea TIR-ul lovit a rămas prins între fiarele contorsioane ale cabinei.

Andrei Biriş, ISU Cluj: Au fost desfăşurate mai bine de o oră manevre de descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă în prespital.

Pompierii au decopertat plafonul cabinei şi au îndepărtat bordul bucată cu bucată. În tot acest timp, paramedicii i-au acordat primul ajutor.

 Pe drumul la spital, bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa. A ajuns în stare extrem de gravă la Urgenţe şi a intrat direct în sala de operaţie. Lupta medicilor este însă îngreunată de decizia bărbatului de a refuza transfuziile de sânge. Soţia şoferului le-a înmânat medicilor documente semnate chiar de el prin care refuză intervenţia din motive religioase.

Adela Golea, şef UPU Cluj: Este cu o politraumă, cu traumatism cranio-cerebral, cu alterarea stării de conştienţă care a impus o intubaţie imediată, asociat având contuzie cervicală toraco-abdominală şi cu fracturi multiple şi plăgi ale membrelor inferioare. În evoluţie, având în vedere leziunile, s-ar putea să fie nevoie de transfuzie.

Însă dacă bărbatul refuză intervenţia salvatoare, nu poate fi obligat. Aşa că medicii vor apela la tratamente alternative. (observartornews)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.