Logo
Imprimă această pagină

Șofer de camion, prins cu certificat verde COVID fals la frontieră Recomandat

Șofer de camion, prins cu certificat verde COVID fals la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Albița s-au trezit cu un bărbat cu cetățenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals. Prins, șoferul camionului a spus că a obținut certificatul de vaccinare fals de la o persoană pe care, zice el, nu o cunoaște! Acum este cercetat pentru uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Astfel, șoferul unui ansamblu rutier, M.V., cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 43 de ani, s-a prezentat pentru a intra în țară, pentru efectuarea formalităților de control. „Bărbatul a prezentat alături de documentele personale de identitate și un certificat de vaccinare împotriva Covid-19, emis în R. Moldova, tip vaccin Johnson & Johnson.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză este fals. Cu privire la cele constatate, M.V. a declarat că a obținut certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 prezentat la control prin intermediul unei persoane din R.Moldova, ale cărei date nu le cunoaște. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, a precizat subcomisarul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.