Logo
Imprimă această pagină

Șofer de camion, care a transportat patru migranți ilegal, reținut de poliția de frontieră

Șofer de camion, care a transportat patru migranți ilegal, reținut de poliția de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat patru cetățeni străini, de origine siriană, ascunși în zona de vegetație din proximitatea punctului de trecere a frontierei. Persoanele în cauză au fost preluate de către polițiștii de frontieră bulgari în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.

În seara de 07.11.2021, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră planificați să execute supravegherea și controlul frontierei la nivelul P.T.F. Calafat au observat, pe sensul de intrare în țară, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, patru persoane care au escaladat gardul perimetral al punctului de trecere a frontierei.

Imediat, colegii noștri au declanșat o acțiune specifică pentru cercetarea zonei adiacente a P.T.F. Calafat.

Astfel, la aproximativ 600 de metri față de gardul perimetral, în zona de vegetație, au fost depistați patru bărbați.

Persoanele în cauză au declarat polițiștilor că sunt cetățeni sirieni, au vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, și că în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, s-au ascuns în semiremorca unui autocamion, călătorind în acest mod până în apropierea tonetelor de control. Ulterior au coborât și s-au deplasat pe jos, escaladând gardul P.T.F. Calafat. Cei patru au mai precizat că au beneficiat de sprijinul șoferului mijlocului de transport, căruia i-au plătit fiecare câte 3.000 de euro.

De asemenea, în cadrul cercetărilor a fost identificat autocamionul cu care străinii au călătorit ilegal, acesta fiind condus de către un cetățean turc, în vârstă de 44 de ani.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor patru sirieni, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.