Logo
Imprimă această pagină

ȘOC! Guvernul promite 180 km de autostradă în acest an

ȘOC! Guvernul promite 180 km de autostradă în acest an

Chiar daca stadiul santierelor indica faptul ca, in 2019, in tara se vor inaugura abia cateva capete de autostrada, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (ALDE) anunta totusi ca ne asteapta un an extraordinar din punct de vedere al dezvoltarii retelei de drumuri.

Din pacate, parte dintre soselele pe care Tariceanu le anunta aproape de finalizare nu vor fi gata, in realitate, nici macar in anii urmatori.

Invitat la Antena 3, Tariceanu a sustinut ca, la inceput de an, CNAIR a promis ca va finaliza, in 2019, nu mai putin de 180 de kilometri de autostrada. Mai exact, potrivit presedintelui ALDE:

"Compania de autostrazi s-a angajat ca anul acesta sa termine un numar record de kilometri, anume 180 de km de autostrazi. Ei ne-au prezentat doua categorii, categoria certa cu 180 de km si categoria cu risc de receptie, care este numai de 77 de km".

Acest angajament pe care, potrivit lui Tariceanu, si l-ar fi luat CNAIR ridica mari semne de intrebare. Asta, in conditiile in care purtatorul de cuvant al institutiei, Alin Serbanescu, anunta in urma cu doar o luna ca, in cel mai bun caz, pana la finele anului s-ar putea finaliza constructia a 118 km de autostrada. Nici vorba despre cei 180 de km anuntati de Tariceanu!

Contactat telefonic de Ziare.com, Alin Serbanescu nu a confirmat faptul ca institutia si-ar fi asumat obiectivele anuntate de presedintele Senatului.

"Am auzit si noi declaratiile la care faceti referire. Trebuie sa vedem la ce se refera ele. Dupa ce vom consulta si constructia bugetara pentru acest an, ne vom putea pronunta", a declarat Alin Serbaneascu.

In cursul serii de vineri, consilierul premierului Viorica Dancila, Darius Valcov, a declarat ca in Romania ar urma sa se finalizeze, in 2019, "cel putin 180 de kilometri" de autostrada.

Cate capete de autostrada pot fi, intr-adevar, inaugurate in 2019

Potrivit informatiilor afisate pe site-ul CNAIR, doar cateva loturi de autostrada ar putea, intr-adevar, sa fie inaugurate in acest an.

Este vorba despre Lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva (cel de 21,14 kilometri dintre Holdea si Ilia) si Lotul 4 al aceleiasi sosele (lung de 22,14 kilometri dintre Ilia si Soimus) . Primul dintre aceste loturi este finalizat in proportie de 92,5%, iar celalalt, in proportie de 95%, potrivit informatii de pe site-ul CNAIR.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.