Logo
Imprimă această pagină

ȘOC! ASF a suspendat autorizația Euroins, liderul polițelor RCA

ȘOC! ASF a suspendat autorizația Euroins, liderul polițelor RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat autorizația Euroins, liderul polițelor RCA pe piața din România, pe baza unei analize de solvabilitate. „Gaura” este de 400 de milioane de euro.

Piața asigurărilor din România se clatină din nou. După insolvențele Astra (2015), Carpatica (2016) și City Insurance (2021), ar putea urma Euroins.

Joi, 16 martie, Consiliul ASF a votat în unanimitate nota de intrare în insolvabilitate a companiei Euroins, conform Libertatea. Iar profit.ro spune că ASF a decis să ridice doar autorizația conducerii companiei Euroins, cu posibilitatea formulării către instanță, în perioada viitoare, a unei cereri de intrare în insolvență/faliment.

Decizia Consiliul ASF a fost luată pe baza unei analize de solvabilitate, care arată că deficitul de SCR (cerința de capital de solvabilitate) al companiei Euroins este de peste 400 de milioane de euro, iar deficitul de MCR (cerința de capital minim) este de peste 250 de milioane de euro, notează Libertatea.

Euroins a susținut pe tot parcursul procesului de analiză că nu are nici o problemă de solvabilitate. Reasigurarea la compania de reasigurare din propriul grup, EIG Re, din Bulgaria, nu s-a dovedit, însă, conform analizei ASF, o garanție reală.


Două scenarii pentru Euroins: Insolvență sau preluarea controlului de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA)


Dacă după suspendarea licenței Euroins nu se cere insolvența companiei, varianta este începerea procedurilor de gestionare a companiei de către un administrator temporar, respectiv Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), potrivit profit.ro.

Fondul de Garantare a Asiguraților a plătit deja câte 100 de milioane de euro pentru Astra și Carpatica și peste 130 de milioane de euro pentru City Insurence.

 


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.