Logo
Imprimă această pagină

Slovenia va cere șoferilor de camion test COVID negativ la intrarea în țară Recomandat

Slovenia va cere șoferilor de camion test COVID negativ la intrarea în țară

Guvernul sloven a menținut cele două excepții (pentru șoferii aflați în tranzit și care fac transport internațional), pentru care nu e nevoie de carantină sau de test COVID negativ la intrarea în țară.

Dispoziția a fost, îbsă, prelungită doar până la 15 august 2021 inclusiv. Este ultimul termen până la care se va aplica această excepție. Apoi, șoferii ar urma să prezinte un test COVID negativ.

Prin urmare, intrarea în Slovenia fără carantinarea la domiciliu și fără respectarea regulii vaccinare-testate până la 15 august 2021 inclusiv este posibilă pentru:

• persoane detașate pentru a îndeplini sarcini în transportul internațional sau care se întorc de la astfel de sarcini care dovedesc acest lucru în momentul trecerii frontierei prin intermediul unui certificat pentru lucrătorii din transportul internațional sau un alt document adecvat care arată că aceste persoane au fost trimise de către angajatorul lor ;
• persoanele care tranzitează teritoriul Sloveniei și ies din Slovenia în cel mai scurt timp posibil sau în termen de 12 ore de la intrare.

O persoană care pretinde că se află în oricare dintre excepții trebuie să furnizeze poliției dovezi ale existenței excepțiilor, în caz contrar li se va impune carantinarea.
Scopul extinderii acestor excepții este de a permite persoanelor care lucrează în transportul internațional și persoanelor în tranzit să se pregătească pentru noile condiții de intrare în Slovenia care vor fi aceleași pentru toți de pe 15 august.

Astfel, se subînțelege că din 15 august și șoferii de camion se vor supune regulilor ca orice alt cetățean care intră în Slovenia și care are nevoie de ceritifcat COVID negativ, test COVID nu mai vechi de 72 de ore sau dovada că au trecut prin boală.

Detalii AICI

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.