SISTEMUL TIR VA FI OPERAŢIONAL ÎN PAKISTAN Recomandat

SISTEMUL TIR VA FI OPERAŢIONAL ÎN PAKISTAN

Autoritățile vamale din Pakistan și IRU au confirmat faptul că această țară este pregătită să lanseze primele sale operațiuni TIR.

Cu suportul sistemului TIR, va fi activat coridorul comercial Istanbul-Teheran-Islamabad, care are potențialul de a lega Pakistanul de piețele din Iran, Asia Centrală, Turcia și, eventual, Europa.
Primele operațiuni de transport Pakistan-Iran au fost inițiate în urma unui memorandum semnat între Pakistan, Iran și IRU. Odată ce Iranul şi Turcia au finalizat cu succes operațiunile digitale pilot TIR și prin acordarea posibilității Pakistanului de a utiliza instrumentele digitale TIR, coridorul Istanbul-Teheran-Islamabad are un potențial puternic de a beneficia de pe urma operațiunilor digitale complete.

Revitalizarea Drumului Mătăsii
Secretarul General al IRU, Umberto de Pretto, a precizat: "Includerea Pakistanului în familia globală TIR reprezintă un moment foarte important pentru deblocarea potențialului comercial regional, dar subliniază modul în care cele mai noi țări care se alătură rețelei TIR profită din plin, din primul moment, de capacitățile digitale ale sistemului".
Pașii următori includ reactivarea rutelor antice de circulaţie de pe Drumul Mătăsii, cu coridorul economic China-Pakistan (CPEC), care pot avea acces la operațiunile TIR în lunile următoare. Oferind Chinei și statelor Eurasiei acces direct la mare, acest traseu va lega, de asemenea, China de Orientul Mijlociu și Africa.
Utilizarea sistemului TIR va simplifica procedurile de frontieră, va reduce timpul și va economisi banii operatorilor de transport. Procedurile vamale se vor derula la început şi la destinaţie şi nu la fiecare frontieră.
Sistemele armonizate și instrumentele de schimb de date implică faptul că operatorii trebuie doar să depună datele declarației o dată pentru întregul proces de tranzit.
Pakistanul are toate condiţiile pentru a utiliza instrumentele IT-TIR care asigură accesul tuturor transportatorilor la datele pe care le solicită: detaliile privind încărcăturile pot fi transmise electronic mai multor puncte de trecere ale frontierei, înainte ca vehiculul comercial să ajungă la punctele de ieșire și intrare.
Tariq Rangoonwala, președintele Camerei Internaționale de Comerț din Pakistan, a precizat: "Sistemul TIR este acum funcţional în Pakistan, marcând o piatră de hotar pentru capacitatea noastră comercială la nivel mondial. Acesta reprezintă un moment în care putem arăta potențialul Pakistanului de a deveni o țară de tranzit care leagă China de Orientul Mijlociu și Africa".

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.