Logo
Imprimă această pagină

Șeful de la permise auto, numit de nici o lună, ridicat de procurori Recomandat

Șeful de la permise auto, numit de nici o lună, ridicat de procurori

Inspectorul principal Andrei Viorel Donciu a fost împuternicit la conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava în urmă cu două săptămâni. În dimineaţa zilei de miercuri, 7 aprilie, el a fost ridicat de procurori la locul de muncă pentru a fi dus la audieri.

Problemele se ţin ca scaiul de Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava. Noul şef al instituţiei, inspectorul principal de poliţie Andrei Viorel Donciu, a fost săltat de procurorii DNA Cluj, în dimineaţa zilei de miercuri, 7 aprilie. DNA Cluj are în subordine o structura din Maramureş, acolo unde a activat Viorel Donciu înainte să fie împuternicit la conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări de la Suceava. Întrebat dacă Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava a rămas din nou fără şef, prefectul Iulian Cimpoeşu a declarat că deocamdată nu. El a explicat că din câte ştie Viorel Donciu este audiat într-un dosar care nu are legătură cu Suceava. „Dacă rămâne cu calitatea de suspect, se poate întoarce la serviciu”, a spus Cimpoeşu.
Viorel Donciu a fost împuternicit la conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto pe 25 martie, pentru o perioadă de trei luni. El a preluat conducerea instituţiei după ce fostul şef, Alexandru Duţuc, a demisionat. Vă amintim că instituţia se confruntă cu o acută lipsă de personal. În luna noiembrie a anului trecut procurorii DNA Suceava au destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului, din care făceau parte numeroşi angajaţi ai Serviciului. Reţeaua era condusă de fostul şef al instituţiei, Radu Obreja. Cei mai mulţi dintre inculpaţii din acest dosar sunt cercetaţi în stare de libertate, dar nu au voie să îşi reia activitatea la locul de muncă.
În consecinţă, au crescut foarte mult timpii de aşteptare pentru examinarea candidaţilor înscrişi la proba practică a examenului de permis. Cei care vor să devină şoferi profesionişi sunt obligaţi să aştepte şi şasee luni până le vine rândul la examen. Pe fondul lipsei de personal au crescut timpii de aşteptare şi la înmatricularea autoturimelor. (adevarul)

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.