Se rupe Ardealul? Alianța primarilor din Vest pentru infrastructură

Se rupe Ardealul? Alianța primarilor din Vest pentru infrastructură

Liderii liberalilor din judeţele Caraş- Severin, Arad, Hunedoara şi Timiş semnează, sâmbătă, la Timişoara, o rezoluţie care cuprinde principalele proiecte de infrasctructură care vor fi susţinute de PNL, în momentul în care va ajunge la guvernare.


Rezoluţia va fi semnată sâmbătă, după o serie de discuţii care urmează să aibă loc între membri liberali din Caraş-Severin, arad, Hunedoara şi Timiş, în prezenţa preşedintelui liberal, Ludovic Orban.

”Reuniunea de astăzi face parte dintr-un şir de reuniuni. Incercăm să identificăm, împreună cu colegii noştri şi cu societatea civilă, proiecte importante de interes local, municipal sau regional pe care urmărim să le realizăm şi prin faptul că adoptăm această rezoluţie, conducerea naţională a PNL şi eu ca preşedinte ne angajăm ca atunci când partidul va ajunge la guvernare va susţine punerea în practică a acestor proiecte. Evident, aici sunt doar o parte dintre proiectele pe care le-am identificat pentru că în dezbaterile pe care le-am avut am identificat mult mai multe proiecte. Pentru aceste proiecte identificate, proiecte importante, exista un angajament între filialele judeţene, regiunea Vest şi noi ca şi conducere centrală le vom sustine, evident nu pe un decurs de 20 de ani, ci pe decursul unui mandat de guvernare”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Pentru judeţul Arad au fost identificate proiecte precum: Via Carpathia (tronson autostradă Arad- Oradea); Modernizarea sălii de sport a Aradului; Punerea în valoare a cetăţilor Şoimoş şi Şiria; Punerea în valoare a Cetăţii Aradului; modernizarea Aeroportului Arad şi realizarea Centurii de Sud Est a Aradului.

Pentru judeţul Caraş- Severin au fost identificate proiectele: Port cargo funcţional la Dunăre (Moldova Nouă); Cale ferată de tip tram-tren pe relaţia Reşiţa –Timişoara; Domeniu schiabil la Semenic – Muntele Mic; Autostrada Lugoj – Calafat ca parte din Coridorul Via Carpathia şi finalizarea legăturii rutiere Băile Herculane – Valea Jiului.

Pentru judeţul Hunedoara au fost identificate proiectele: realizarea domeniului schiabil al Văii Jiului (Parâng, Straja, Pasul Vulcan, Retezat); Punerea în valoare a Ulpia Traiana Sarmisegetusa; Legătura rutieră Valea Jiului – Băile Herculane; Revitalizarea din punct de vedere economic a Văii Jiului; punerea în valoare a Cetăţilor dacice patrimoniu UNESCO; şi Agrement în Parcul Naţional Retezat.

Pentru judeţul Timiş au fost identificate proiectele: Realizare Centură ocolitoare Timişoara; Autostrada Timişoara – Belgrad si legatura cu Via Carpathia; Autostrada Lugoj – Calafat; Realizarea unei săli polivalente – multifuncţionale în Timişoara; Spital regional Timişoara; Dezvoltare aeroport Timişoara; Implementarea cu succes a Programului Timişoara Capitală Culturală 2021; Construcţia noului stadion al municipiului Timişoara.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.