Logo
Imprimă această pagină

Scumpirea AdBlue ar putea genera costuri de 1.000 euro/an de camion Recomandat

Scumpirea AdBlue ar putea genera costuri de 1.000 euro/an de camion

Creșterea constantă a prețului gazelor naturale, necesar pentru producerea de AdBlue, a forțat companii reducă drastic producția.

Lichidul pentru tratarea gazelor de esapament diesel este folosit în Spania de peste 2 milioane de mașini, 30.000 de autobuze, 120.000 de camioane și multe tractoare agricole. În doar o săptămână, acest aditiv a devenit cu peste 50% mai scump în Spania, în timp ce în alte țări europene a început să se găsească foarte rar la stațiile de service.
Asociații precum Fenadismer au avertizat deja despre această problemă în urmă cu câteva săptămâni, afirmând că toate fabricile care produc AdBlue în Europa și-au redus producția ca urmare a creșterilor brutale de peste 500% ale prețurilor la gazele naturale din ultimul an. A fost cazul principalei fabrici de producție a acestui aditiv situată în Spania, aparținând grupului Fertiberia, care și-a redus producția la 50%, sau grupului italian Yara situat în orașul Ferrara, care va rămâne fără activitate în următoarele 4 săptămâni.
Este posibil ca scumpirea AdBlue să continue săptămâniile următoare.
În cazul unui camion va însemna un cost suplimentar de 1000 de euro pe an, iar unele stații vot incepe să "raționalizeze" achizitionarea produsului.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.