Logo
Imprimă această pagină

Scania, în centrul unui scandal de spionaj între Suedia și Rusia Recomandat

Scania, în centrul unui scandal de spionaj între Suedia și Rusia

Un fost angajat al Scania  a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru vânzarea de informații unui diplomat rus.

Un suedez în vârstă de 47 de ani a fost condamnat miercuri pentru spionaj în favoarea Rusiei prin vânzarea de informații despre industria auto suedeză. El a fost condamnat la trei ani de închisoare de către instanța din Göteborg.

Bărbatul, care a lucrat pentru companiile suedeze Scania, a fost condamnat pentru că a vândut informații secrete unui diplomat rus. Informațiile au fost transferate printr-un conector USB.

Bărbatul era „pe deplin conștient de faptul că informațiile vor aduce beneficii Rusiei”, se arată într-un comunicat al instanței din Göteborg. Curtea explică apoi că un verdict pentru spionaj impune că securitatea națională a Suediei a fost amenințată.

Instanța municipală a stabilit că acest lucru se aplică în raport cu munca de la Scania. În același timp, nu s-a doveditm deocamdată, că a spionat în cazul informațiilor obținute de la Volvo, se arată în comunicatul de presă.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a fost reținut de poliție la începutul anului 2019 într-un restaurant din centrul Stockholmului.

Existau suspiciuni că spionase pentru Rusia timp de ani de zile.

La restaurant se întâlnea cu o persoană care lucra la ambasada Rusiei și avea statut diplomatic.

Potrivit lui poliției, serviciul de la ambasadă era o acoperire. Interlocutorul era de fapt din serviciul de informații rus.

Sursa AICI

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.