Logo
Imprimă această pagină

Șase ani de pușcărie pentru patronul italian care exploata șoferi români Recomandat

Șase ani de pușcărie pentru patronul italian care exploata șoferi români

Coșmarul șoferilor români s-a prelungit și în Italia unde 70 de conaționali au reclamat la poliție că sunt exploatați.

Garda de Finanțe din Italia a anunțat miercuri finalul unei anchete asupra unei societăți de transport din Torino al cărei administrator este acuzat că ar fi exploatat 79 de șoferi români, care lucrau pentru această firmă dar care figurau ca angajați a două firme românești, și pentru care plăteau salarii și contribuții mult mai mici.
Conform datelor furnizate de autoritățile italiene, firma italiană și cele două firme românești erau de fapt o unică firmă care, folosind cei 79 de șoferi români, a reușit să facă o evaziune fiscală în Italia de peste 30 de milioane de euro, în ultimii doi ani.
Potrivit anchetatorilor de la Garda de Finanțe, administratorul societății de transport din Torino a fost denunțat pentru declarații false în utilizarea unor facturi referitoare la tranzacții inexistente, nedepunerea declarației fiscale și neplata TVA-ului.
Societatea anchetată, a cărei nume nu a fost făcut public de către anchetatori, pe lângă faptul că nu ar fi prezentat timp de doi ani declarațiile fiscale, mai folosea și în mod ilegal 79 de șoferi români care figurau ca angajați ai firmelor de transport românești, plătiți cu salarii și contribuții la nivelul României, deci mult mai mici decât cele din Italia, dar care lucrau numai pentru firma italiană din Torino.
În cursul anchetei desfășurate de autoritățile italiene, în colaborare cu autoritățile din România, a reieșit că printre administratorii firmelor românești se numărau atât un asociat al firmei din Torino, cât și un angajat al aceleiași firme și câteva rude de-ale sale.
Din cele 30 de milioane de euro sustrase statului italian prin evaziune, aproximativ două milioane de euro ar fi fost suma pe care firma italiană ar fi trebuit să o plătească pentru contribuțiile și asigurările sociale ale șoferilor români în tot acest timp. Administratorul firmei din Torino riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de până la șapte ani, poitrivit rotalianul.ro.
Patronul riscă șase ani de pușcărie.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.