România NU respectă normele de POLUARE

România NU respectă normele de POLUARE

Comisia Europeană va organiza o reuniune pe tema calităţii aerului, fiind convocaţi miniştrii Mediului din nouă ţări europene, inclusiv din România, care riscă să fie vizate de proceduri de sancţionare din cauza poluării.

 

O reuniune la nivel ministerial a fost convocată la Bruxelles pe 30 ianuarie cu reprezentanţii a nouă ţări care nu respectă normele privind calitatea aerului.

"Într-un ultim efort pentru găsirea soluţiilor la problema gravă a poluării aerului în Uniunea Europeană, comisarul UE pentru Mediu, Karmenu Vella, a invitat miniştrii din nouă ţări europene la Bruxelles pe 30 ianuarie. Cele nouă state membre - Cehia, Germania, Spania, Franţa, Italia, Ungaria, România, Slovacia şi Marea Britanie - riscă să fie vizate de proceduri de sancţionare pentru depăşirea limitelor stabilite în cazul poluării aerului. Reuniunea oferă statelor membre oportunitatea de a demonstra că vor fi luate măsuri suplimentare adecvate pentru redresarea fără întârziere a actualei situaţii şi pentru conformarea cu reglementările europene", anunţă Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Această reuniune pe tema calităţii aerului a fost convocată din trei motive. Pentru protejarea cetăţenilor. Pentru a clarifica faptul că dacă nu vor fi îmbunătăţiri ale calităţii aerului vor apărea consecinţe juridice. Pentru a le reaminti statelor membre că acest pas este sfârşitul unei perioade lungi, unii ar spune prea lungi, de oferte pentru asistenţă, consultanţă şi avertizări", afirmă Karmenu Vella, comisarul UE pentru Mediu, Afaceri maritime şi Pescuit.

"Principala noastră responsabilitate la Comisia Europeană este pentru milioanele de europeni - tineri şi bătrâni, bolnavi şi sănătoşi - care au de suferit din cauza calităţii proaste a aerului. Părinţii unui copil care suferă de bronşită ori fiica unei persoane care are afecţiuni pulmonare vor să observe îmbunătăţirea calităţii aerului cât mai curând. Pentru ei, planurile de acţiune pe 10-12 ani ori ineficiente nu au nicio utilitate", subliniază comisarul UE.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.