Logo
Imprimă această pagină

Restricţii pentru CAMIOANE pe mai multe drumuri

Restricţii pentru CAMIOANE pe mai multe drumuri

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instituit restricţie de tonaj pentru maşinile mai mari de 3,5 tone pe mai multe drumuri naţionale din cauza ninsorii şi a viscolului puternic ce determină vizibilitate redusă. Totodată, Compania anunţă că s-a intervenit cu peste 800 de utilaje.


Astfel, pe DN 22A, km 239+000 – km 287+000, între Mihai Viteazu (CT) şi Ovidiu (CT), pe DN2A, km 127+000-196+000, între Hârşova (CT) şi Ovidiu (CT), pe DN13B, km 0+000 – 51+051, între Praid şi Gheorgheni (Hargita) şi pe DN 3, km 224+000 – 129+000, între Cataniciu şi Ostrov, a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Măsura a fost luată din cauza ninsorii şi a viscolului puternic ce determină vizibilitate redusă .

”Având în vedere că începând cu ora 07:00 a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite şi vizibilitate scăzută recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate. Cele mai afectate judeţe de condiţiile meteorologice extreme din această perioadă sunt Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea şi Municipiul Bucureşti. Precizăm că reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă”, anunţă CNAIR.

Totodată, CNAIR anunţă că s-a intervenit, până luni la ora 12.00, cu 827 de autoutilaje şi s-au răspândit 1577,88 tone material antiderapant.

”Menţionăm că la această oră nu sunt sectoare de drum naţional sau de autostrăzi închise circulaţiei din cauza condiţiilor meteorologice, dar se circulă în condiţii de iarnă”, mai precizează CNAIR.

Compania face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.