Logo
Imprimă această pagină

Răspunsul Spaniei la criza șoferilor: mai multe femei la volan. Acum sunt doar 7% Recomandat

Răspunsul Spaniei la criza șoferilor: mai multe femei la volan. Acum sunt doar 7%

Ministerul Familiei și Egalității de Șanse și asociațiile patronale Fecalbus, Asetradis, Fetracal, Cyltra și Upatrans au convenit să colaboreze pentru promovarea încorporării femeilor în sectorul transporturilor, reducerea decalajului de gen și să promoveze egalitatea și prevenirea violenței.


Astfel, Administrația și angajatorii vor coopera în promovarea planurilor de egalitate, desfășurând în același timp o campanie care vizează depășirea stereotipurilor de gen în sectorul transporturilor.
Ministrul familiei și egalității de șanse, Isabel Blanco, a semnat protocolul de colaborare cu directorii principalelor asociații patronale în transportul rutier de pasageri și mărfuri în Castilla y León pentru a favoriza angajarea și promovarea profesională a femeilor în transporturi și logistică. Una din meseriile care are nevoie de angajarea femeilor este cea de șofer de camion.
Ministrul a precizat că printre principalele obstacole pe care le găsesc femeile pentru a se integra în acest sector se numără dificultățile de a găsi un echilibru între viața profesională și viața de familie, dar și existența unor stereotipuri.
Ministrul a subliniat că prezența femeilor în rândul angajaților din companiile de transport și logistică se ridică la 22 la sută în medie în Europa și la șapte la sută în Spania, scrie Diario del Transporte.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.