Logo
Imprimă această pagină

Proteste neautorizate ale transportatorilor pe centura Arad Recomandat

Proteste neautorizate ale transportatorilor pe centura Arad

Nicio asociație a transportatorilor români nu își asumă protestele neautorizate anunțate pentru mâine, 3 septembrie 2021, pe centura Arad.

Patronii bănățeni se ascund din nou în spatele angajaților lor, șoferii profesioniști, pentru a-și exprima nemulțumirea în legătură cu impozitarea ilegală retoactivă a diurnelor. Ei declară că statul vrea să le „bage mâna în buzunar”, aşa că au decis să protesteze din nou. Astfel, vineri, 3 septembrie, între orele 12:00 şi 15:00, Camioanele urmează să circule cu o viteză medie de 5 km/h. De teama represaliilor guvernanților, manifestarea nu este asumată de nicio asociaţie patronală care îi reprezintă pe transportatorii de marfă.
După unele surse, aproximativ 300 de camioane sunt aşteptate să participe la protest. Având în vedere magnitudinea protestelor anterioare de la Arad, acest număr este vizibil umflat.
Camioanele vor intra pe centura Arad în trei puncte diferite. Unul se află în zona cartierului Grădişte. Al doilea este cel de la intersecţia dintre Calea 6 Vânători şi centură. Cel de-al treilea punct de întâlnire şi de plecare spre protest este nodul rutier de la urcarea pe autostradă aflat la ieşirea din Arad spre Nădlac.
La aceste proteste sunt așteptate și mai multe camioane din judeţul Timiş, care vor veni pe autostradă până la coborârea din apropierea Zonei Industriale Vest.
„Impozitarea diurnei este un abuz grav al ANAF. Ca să vedeţi despre ce sume este vorba, diurna medie lunară a unui şofer de camion este de 2.400 de euro. Pe an, diurna totalizează 28.800 de euro. O firmă care are, să zicem, zece angajaţi achită diurne anuale în valoare totală de 288.000 de euro. ANAF vrea să impoziteze toate diurnele din ultimii cinci ani de zile. În cinci ani de zile, firma care are zece angajaţi a plătit, cu titlu de diurnă, 1.440.000 de euro. Statul, prin ANAF, vrea să oblige firma să achite taxe şi impozite care totalizează 47,25 la sută din această sumă, adică peste 680.000 de euro. De unde să scoată o firmă cu zece angajaţi această sumă pe care să o plătească statului?”, a declarat, sub protecția anonimatului, unul dintre organizatorii protestului.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.