Logo
Imprimă această pagină

Prețul motorinei va exploda. Barilul de petrol s-a scumpit cu 5% într-o zi Recomandat

Prețul motorinei va exploda. Barilul de petrol s-a scumpit cu 5% într-o zi

Preţurile petrolului au crescut marţi, continuând avansul de aproape 5% din ziua precedentă, ca urmare a relaxării îngrijorărilor legate de impactul variantei de coronavirus Omicron asupra cererii globale de combustibil, în timp ce discuţiile cu Iranul referitoare la relansarea acordului au stagnat, întârziind revenirea pe piaţă a ţiţeiului iranian, transmite Reuters.


Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,49 dolari, sau cu 2%, la 74,57 dolari pe baril, după ce au înregistrat luni un câştig de 4,6%.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,71 dolari, sau 2,5%, la 71,20 dolari pe baril, în urma unui avans de 4,9% în sesiunea precedentă.

Preţurile petrolului au fost lovite săptămâna trecută de îngrijorarea că vaccinurile ar putea fi mai puţin eficiente împotriva variantei Omicron, stârnind temeri că guvernele ar putea impune noi restricţii pentru a reduce răspândirea acesteia, măsuri care ar fi afectat creşterea globală şi cererea de petrol.

Cu toate acestea, un oficial din Africa de Sud a declarat în weekend că noile cazuri de omicron au prezentat doar simptome uşoare.

Cel mai reputat specialist în boli infecţioase din SUA, Anthony Fauci, a declarat pentru CNN că ”nu pare să existe un grad mare de severitate” al variantei omicron, până acum, anunță news.ro.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.