Premierul și ministrul Transporturilor, pe Drumul Expres Craiova - Pitești

Premierul și ministrul Transporturilor, pe Drumul Expres Craiova - Pitești

Ludovic Orban, Prim-Ministrul României împreună cu Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, au facut o vizită pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești.


"Am prezentat oficialilor drumul expres Craiova – Pitești care va avea o lungime de peste 121 km, cu o valoare totală estimată de aproape 5 miliarde de lei, inclusiv TVA. Pentru o realizare cât mai eficientă, obiectivul a fost împărțit în 4 tronsoane.
În cazul tronsonului 2 (lotul 1 - km 17+700 – km 36+200 și lotul 2 – km 36+200-km 57+550), tronson aflat în faza de execuție, s-a înregistrat un progres vizibil, Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL mobilizandu-se bine.", a declarat Sorin Scarlat, director general CNAIR.
În urma vizitelor, ministrul Lucian Bode a declarat:
”Prioritatea noastră în domeniul infrastructurii este în prezent să finalizăm obiectivele care sunt deja în execuție dar să și lansăm noi proiecte. Avem capacitatea, avem și banii necesari, așa că nu există nici un motiv pentru care să nu poată fi realizate obiectivele de infrastructură. Și dacă vom avea autostrăzi, o cale ferată rapidă, un aeroport modern, cei care au investit deja se vor putea dezvolta și vor fi atrași și alți investitori importanți. Iar toate acestea se vor vedea în locuri bine plătite pentru români, un nivel scăzut al șomajului, pe scurt un nivel de trai ce poate fi similar cu al celorlalte state din Uniunea Europeană. Cheia dezvoltării oricărei zone ține în mare parte de infrastructura ei. Am văzut că pentru tronsonul 2 din drumul expres Craiova – Pitești, care este în execuție, avem un progres foarte clar și asta se datorează seriozității antreprenorilor care lucrează acolo. Astfel chiar dacă termenul pentru finalizare este anul viitor, dacă se menține ritmul actual, anul acesta centura Balșului va putea să fie dată în exploatare. Pe tronsonul 1 lucrurile se mișca ceva mai greu. Am atras atenția antreprenorului să-și îndeplinească toate clauzele contractuale și i-am comunicat că voi avea toleranță zero față de toți cei care nu își fac treaba".

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.