Logo
Imprimă această pagină

Premierul ar vrea demisia Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă

Premierul ar vrea demisia Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă

Vicepremierul Dan Barna afirmă că cifrele privind rectificarea bugetară care au fost prezentate în spaţiul public sunt doar "o primă propunere" şi se declară "optimist" că ministerele conduse de reprezentanţi USR-PLUS vor primi fonduri pentru a putea face investiţii şi în a doua parte a anului.

În legătură cu situaţia de la Ministerul Transporturilor, care ar urma să primească un buget de zece ori mai mic decât cel solicitat, Barna spune că discuţiile au fost despre "fiecare minister în parte” şi că "peste tot e posibil că mai existe modificări”. "Poziţia Ministerului Transporturilor a fost prezentată chiar ieri de către colegul meu în spaţiul public şi nu se discută, la momentul de faţă, despre niciun fel remaniere, pentru niciun minister", subliniază Barna, întrebat fiind despre o eventuală remaniere a lui Cătălin Drulă.

 

"Şi la Transporturi şi la celelalte ministere am discutat exact, foarte specific, au fost discuţii tehnice pe necesar, pe obligaţiile pe care le are şi Ministerul Transporturilor, şi celelalte ministere, pe componenta de investiţii, pe componentele legale, acele claim-uri sau decizii ale instanţelor care trebuie onorate de către statul român şi, în acest context, repet, sunt convins că vom ajunge la o formulă echilibrată care să ne permită să avem şi o a doua parte a anului reuşită pe investiţii”, a mai afirmat Barna.

El a adăugat că în luna noiembrie va mai avea loc o rectificare bugetară.

"A treia rectificare bugetară va fi în luna noiembrie tocmai pentru ca, în funcţie de execuţia care va fi la momentul acela, să putem să închidem bugetul cât mai aproape de resursele alocate”, a precizat Dan Barna.

Întrebat dacă există posibilitatea ca ministrul Cătălin Drulă să fie remaniat, Barna a răspuns: "Poziţia Ministerului Transporturilor a fost prezentată chiar ieri (joi - n.r. ) de către colegul meu în spaţiul public şi nu se discută, la momentul de faţă, despre niciun fel remaniere, pentru niciun minister”.

Premierul Florin Cîţu afirma că "la Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuţia bugetară”, întrebat dacă este adevărat că vor fi alocate trei miliarde lei pentru Fondul de Rezervă al Guvernului, la rectificarea bugetară şi doar 322 milioane lei la Transporturi, deşi Cătălin Drulă a cerut tot trei miliarde lei. "Nu este adevărată cifra pentru Fondul de Rezervă”, a completat şeful Executivului.

"În primul rând, la Ministerul Transporturilor, nu aş vrea să vorbesc despre aceste cifre, pentru că nu aş vrea să le spun public pentru că încă discutăm. Dar la Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuţia bugetară. Deci ca să începem aşa. În Ministerul Finanţelor - Acţiuni generale avem cotizaţia la Uniunea Europeană, ajutoare de stat, dobânzi. Îmi pare rău, eu anul trecut am încercat să explic, ce înseamnă Ministerul Finanţelor – Acţiuni Generale. Sunt colegi de ai dvs din presă care spun că acolo sunt doar banii din Fondul de Rezervă. Nu, acolo la Acţiuni Generale sunt cotizaţiile la Comisia Europeană, ajutor de stat, dobânzi, ş.a.m.d. Să stăm puţin să vedem ce este în spatele acestor cifre. Nu este adevărată cifra pentru Fondul de Rezervă”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Liderii USR PLUS sunt total nemulţumiţi de suma pe care a primit-o Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară, puţin peste 300 de milioane de lei, deşi Cătălin Drulă ceruse de aproape 10 ori mai mult pentru proiecte de infrastructură, au declarat surse politice pentru News.ro.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.