Logo
Imprimă această pagină

Piața de leasing operațional își menține creșterea Recomandat

Piața de leasing operațional își menține creșterea

Piața de leasing operațional a depășit nivelul de 62.000 de unități în administrare la finalul primului trimestru din 2017, în concordanță cu estimările de la începutul anului și în creștere cu 3% față de finalul lui 2016. În perioada ianuarie-martie, au fost înmatriculate aproape 4.300 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, reprezentând 16% din totalul înmatriculărilor noi, de aproximativ 26.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare.


„Rezultatele primului trimestru din 2017 confirmă evoluția pozitivă a pieței de leasing operațional și management al flotelor, în linie cu așteptările exprimate pentru finalul anului. Creșterea ponderii serviciului complet de leasing operațional (full service leasing) cu peste 8% față de perioada similară a anului trecut este dovada creșterii maturității pieței și a gradului de adopție a beneficiilor produsului nostru de baza.
Un alt indicator care marchează o creștere semnificativă este ponderea înmatriculărilor în leasing operațional din totalul înmatriculărilor de vehicule noi, pondere care a ajuns la 16% față de 13,3% cât a fost la nivelul întregului an 2016. Această pondere cu 20% mai mare, reconfirmă atât creșterea popularității produsului nostru în rândul companiilor locale, inclusiv din rândul IMM-urilor, cât și contribuția semnificativă a industriei noastre în creșterea ritmului de reînnoire a vehiculelor de companie. Acest ultim aspect este cu atât mai important, cu cât eliminarea timbrului de mediu a redus semnificativ ponderea vehiculelor noi în totalul noilor înmatriculări din România.” declară Dan Boiangiu, președinte ASLO.
Începând cu data de 4 mai 2017, noul consiliu director al ASLO este format din: Dan Boiangiu, director general Arval Service Lease România – preşedinte, Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România – vicepreşedinte şi Radu Manea, administrator Porsche Mobility – vicepreşedinte.

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi BCR Fleet Management.

Membrii asociației reprezintă peste 97% din total piață. Structura portofoliului (la nivel de asociație) este alcătuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 76%, urmate de management de flote 16%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Începând cu anul 2019, pentru firmele care vor raporta situațiile financiare conform IFRS, va intra în vigoare, cu pregătire din 2018, un nou standard - IFRS 16 Leases. Conform estimărilor specialiștilor aceste modificări nu vor diminua avantajele oferite de produsul leasing operațional.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.