Logo
Imprimă această pagină

Pfizer: 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi transportate, zilnic, cu 24 de CAMIOANE Recomandat

Pfizer: 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi transportate, zilnic, cu 24 de CAMIOANE

Camioanele vor juca un rol decisiv în livrarea vaccinurilor anti-COVID care va începe în luna decembrie în toată lumea.

În Kalamazoo, Michigan, un teren a fost amenajat pentru 350 de congelatoare de mare capacitate, gata să primească milioane de doze de vaccin Covid-19 înainte de a fi expediate în întreaga lume.
Este vorba de un hub în lanțul de aprovizionare extins al Pfizer Inc. Gigantul farmaceutic din SUA spune că vrea să livreze până la 100 de milioane de doze în acest an și alte 1,3 miliarde în 2021.
La fel ca alți producători de vaccinuri, Pfizer pregătește de urgență bazele de livrare cu ajutorul partenerilor săi logistici, astfel încât să înceapă rapid livrarea dacă vaccinul său obține aprobarea de la Food and Drug Administration și de la alte organisme de reglementare din întreaga lume.
Efortul companiei de a oferi ajutor populației se va constitui în jurul locurile de depozitare frigorifice: Kalamazoo și Puurs, Belgia. Livrările se vor baza pe zeci de zboruri de marfă și sute de drumuri pe distanțe lungi parcurse de camione în fiecare zi.
Pfizer a cheltuit până acum aproximativ 2 miliarde de dolari pe dezvoltarea vaccinului și înființarea rețelei de distribuție. Pentru a menține vaccinurile în siguranță în timpul transportului și pentru a le muta rapid, Pfizer a proiectat un nou recipient reutilizabil care poate păstra vaccinul la temperaturi foarte scăzute de până la minus 70 de grade, până la 10 zil,e și poate conține între 1.000 și 5.000 de doze. Cutiile de dimensiunile unei valize, încastrate în gheață și urmărite prin GPS, vor permite Pfizer să evite limitările la camioanele frigorifice sau la avioanele care sunt dotate, la rândul lor, cu camera frigorifice.
Pfizer se așteaptă să încarce acele cutii cu vaccinuri în 24 de camioane pe zi din Kalamazoo și Puurs. Vor fi transportate aproximativ 7,6 milioane de doze pe zi către aeroporturi.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.