Peste 20 de migranţi din Irak şi Siria, descoperiţi ascunşi într-un TIR

Peste 20 de migranţi din Irak şi Siria, descoperiţi ascunşi într-un TIR

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, joi, 24 de migranţi din Irak şi Siria ascunşi într-un TIR turcesc care urma să iasă din ţară pentru a ajunge în Belgia. În grup se aflau şi cinci copii, iar toţi migranţii erau ascunşi printre utilaje industriale aflate în remorcă.


Migranţii au fost descoperiţi în timpul desfăşurării formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, pentru un TIR condus de un cetăţean turc de 50 de ani, care transporta utilaje industriale pentru o societate din Belgia.

 

Poliţiştii de frontieră au verificat remorca în urma unei analize de risc, descoperind, printre utilajele industriale, douăzeci şi patru de persoane, adică zece bărbaţi, nouă femei şi cinci minori.

 

"Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din douăzeci şi trei de cetăţeni din Irak şi unul din Siria, solicitanţi de azil în România”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

 

Migranţii adulţi sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc, pentru trafic de migranţi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.