Logo
Imprimă această pagină

Patronatele din transporturile rutiere solicită Președintelui României promulgarea noii legi RCA Recomandat

Patronatele din transporturile rutiere  solicită Președintelui României promulgarea noii legi RCA

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, COTAR, APULUM și ARTRI solicitã Președintelui României, Klaus Iohannis, promulgarea în cel mai scurt timp a noii legi privind asigurarea obligatorie de rãspundere civilã auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie- legea RCA.

Noua lege RCA creeazã premisele stabilitãții unei piețe pentru un produs obligatoriu cu important rol social și introduce noțiuni elementare corect fundamentate pentru buna funcționare a pieței, precum tariful de referințã, decontarea directã sau limitarea cheltuielilor administrative.

Noua lege RCA ar trebui sã conducã la evitarea pe viitor a situațiilor care au provocat explozia tarifelor RCA, fapt care a determinat plafonarea acestora pe ultimele șase luni.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, COTAR, APULUM, ARTRI considerã cã Președinția României a observat toate disfuncționalitãțile pieței RCA din ultimii ani și va lua decizia corectã de a promulga în cel mai scurt timp noua lege RCA în forma adoptatã de cãtre Parlament.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.