Organizația Mondială a Sănătății vrea „certificate electronice de vaccinare” pentru călătorii Recomandat

Organizația Mondială a Sănătății vrea „certificate electronice de vaccinare” pentru călătorii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă țărilor membre să elibereze „certificate de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de Covid 19.

OMS analizează posibilitatea folosirii unor certificate electronice de vaccinare, susține un expert medical al instituției, citat de Reuters.
„Analizăm cu multă atenție posibilitatea utilizării tehnologiei în combaterea crizei Covid, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obținerii unui certificat electronic de vaccinare”, a spus Siddhartha Sankar Datta, manager de program Boli prevenibile prin vaccinare și imunizare, Biroul regional OMS pentru Europa. La rândul său, medicul Catherine Smalwood a spus că OMS nu recomadă testele rapide pentru aeroporturi, ci fiecare stat trebuie să studieze datele privind transmiterea virusului și să elaboreze ghiduri de călătorie. De asemenea, statele trebuie să se asigure că cei care au un test pozitiv sau sunt în izolare să nu călătorească.

Companiile aeriene, primele care au luat inițiativa

Despre posibilitatea ca vaccinul anti-Covid să devină obligatoriu pentru călătorii se vorbește deja insistent în ultima vreme. Primele care au lansat ideea au fost companiile aeriene. Qantas, cea mai cunoscută companie aeriană din Australia, intenționează ca, din 2021, să impună clienților săi vaccinarea obligatorie împotriva Covid, după ce va relua zborurile internaționale, iar dovada să fie stocată într-un ”pașaport digital”. Inclusiv International Air Transport Association (IATA) s-a exprimat asupra problemei, anunțând că a dezvoltat deja o aplicație mobilă, un fel de ”pașaport Covid” prin care pasagerii de pe rutele aeriene internaționale să facă dovada că nu sunt infectați și că s-au vaccinat.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.