Logo
Imprimă această pagină

Olanda. Greva șoferilor profesioniști - participare sub așteptări Recomandat

Olanda. Greva șoferilor profesioniști - participare sub așteptări

Sindicatele olandeze FNV și CNV au chemat toți șoferii profesioniști la o grevă de 24 de ore, care a avut loc vineri, 8 mai 2021.

Principalele revendicări au fost o creștere de 3,5% a salariilor pentru șoferi, precum și ca aparatele de aer condiționat pentru staționarea în parcare să fie incluse în lista echipamentelor obligatorii pentru camioane. Aceste modificări ar fi incluse în „convenția colectivă” (contractul colectiv de muncă, n.red.), care acoperă 150 de mii de angajați.
Când transportatorii au refuzat să accepte oricare dintre aceste cerințe, unioniștii au anunțat un protest. Acțiunile au început săptămâna trecută și punctul culminant al acestora urma să aibă loc vineri.
Cu toate acestea, după cum au anunțat sindicatele, din 150.000 de persoane potențial interesate, doar 500 s-au alăturat acțiunii. Un număr mare de șoferi au participat, de asemenea, la protest doar pentru o perioadă limitată de timp, nu pentru 24 de ore.
Între timp, Comisia Europeană a anunțat că nu va include aparatele de aer condiționat de parcare în lista echipamentelor necesare în toate statele membre. Ceva de genul acesta a fost confirmat de directorul general adjunct pentru mobilitate și transport al Comisiei Europene. El a afirmat într-un interviu că transportatorul trebuie să analizeze rutele din punct de vedere al sănătății și siguranței șoferilor și, pe această bază, să ia o decizie de cumpărare a unui aparat de aer condiționat.
Conform unor cercetări germane, temperatura internă optimă din cabină este de 22 de grade. O temperatură de 27 de grade contribuie la epuizare și concentrare slabă, crescând probabilitatea unui accident cu 11 la sută. Dacă temperatura este de 32 de grade, probabilitatea unui accident crește la 22 la sută.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.