Logo
Imprimă această pagină

O țară europeană crește salariul șoferilor de camion la 24 euro/oră. Se aplică și „șoferilor detașați” Recomandat

O țară europeană crește salariul șoferilor de camion la 24 euro/oră. Se aplică și „șoferilor detașați”

Salariul șoferilor profesioniști va crește în Norvegia după cum au anunțat autoritățile. Acest aspect se datorează faptului că în unele ramuri ale industriei din Norvegia a fost introdus un salariu minim. Printre aceste industrii este și cea de transport.


Cum salariul minim a fost crescut în Norvegia zielel trecute și salariul minim al șoferilor de camion va crește
„Deși nu există salariu minim general în Norvegia, un salariu minim a fost introdus în unele industrii pentru a împiedica lucrătorii străini să primească salarii și condiții de muncă mai slabe decât este obișnuit în Norvegia”, scrie publicația lastebil.ng.

Noul salariul minim pe oră:
Angajații care transportă mărfuri pe șosea cu vehicule cu o greutate totală mai mare de 3,5 tone trebuie să aibă un salariu pe oră de cel puțin:
• DKK 185.50 (24 euro)
[anterior: DKK 175.95]
Rata salariului minim se aplică și angajaților din companii stabilite în afara Norvegiei dacă transportul este efectuat de un angajat detașat (așa-numitul cabotaj sau transport combinat). Tariful nu se aplică transportului internațional.
Tariful nu se aplică „transportului propriu” - adică mărfurilor pe care compania le-a produs singure și care sunt transportate de angajații companiei.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.