Logo
Imprimă această pagină

O cisternă cu 24 tone de material inflamabil s-a răsturnat. Pericol de explozie Recomandat

O cisternă cu 24 tone de material inflamabil s-a răsturnat. Pericol de explozie

O cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă puternic volatilă s-a răsturnat marţi dimineaţă la ieşirea din Buzău, traficul rutier fiind oprit. Sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie.

UPDATE 09.49: Cisterna răsturnată marţi dimineaţă pe DN 2, la ieşirea din municipiul Buzău, era condusă de o femeie care a pierdut controlul volanului în intersecţia cu sensul giratoriu, informează reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie citat de Agerpres.

"Din primele date de la faţa locului a reieşit că, în timp ce conducea o autocisternă pe DN 1B pe direcţia Ploieşti-Buzău, o şoferiţă de 46 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei în intersecţia cu sens giratoriu, răsturnându-se pe lateral. De îndată, după primirea sesizării, la faţa locului au fost dirijate mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru restricţionarea traficului şi dirijarea pe rute ocolitoare, în vederea eliminării eventualelor riscuri pentru populaţie. Au intervenit conform competenţelor, de asemenea, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu rănirea de persoane”.

Traficul din zonă rămâne blocat.

Conform IPJ Buzău, cisterna, care venea dinspre Ploieşti şi se îndrepta către Iaşi, s-a răsturnat la intersecţia DN1B cu DN2, aproape de intrarea în municipiul Buzău.

Vehiculul transportă un lichid foarte volatil şi posibil inflamabil, motiv pentru care pompierii au intervenit pentru a preveni izbucnirea unui incendiu.

Martorii ocualri citați de news.ro spun că este vorba despre diluant White Spirit, un produs obţinut la distilarea petrolului brut, folosit ca solvent in industria lacurilor şi vopsitorie.

Şoferul maşinii, care iniţial rămăsese blocat în maşină, a reuşit să iasă.

Accidentul s-a produs la intersecţia dintre DN2 cu DN1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, după ce cisterna a pătruns în sensul giratoriu şi s-a răsturnat. Nu sunt persoane rănite.

Traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate. Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.