Logo
Imprimă această pagină

O autospecială care tocmai adusese un bolnav COVID s-a zdrobit de un stâlp

O autospecială care tocmai adusese un bolnav COVID s-a zdrobit de un stâlp

O autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a fost implicată, în noaptea de marţi spre miercuri, într-un accident, în timp ce se deplasa pentru decontaminare după ce transportase un pacient cu COVID-19, cei patru membri ai echipajului fiind răniţi şi transportaţi la spital.

Potrivit Biroului de presă al ISUBIF, trei dintre pompieri au fost externaţi din spital după câteva ore, iar cel de-al patrulea a fost supus unei intervenţii chirurgicale la picior, încheiată cu succes în joi dimineaţa.

"Echipajul se deplasa către baza pentru decontaminare din Bulevardul Expoziţiei, după ce a intervenit în sprijinul unui echipaj din cadrul SABIF pentru transportul unui pacient supraponderal, confirmat pozitiv cu COVID-19. Ca urmare a impactului autospecialei cu un stâlp de beton, cei patru pompieri, membri ai echipajului, au fost răniţi şi au necesitat îngrijiri medicale", a precizat sursa citată.

Pompierii erau echipaţi cu combinezoane de protecţie, conform protocolului pentru gestionarea cazurilor de COVID-19, iar decontaminarea acestora s-a realizat la faţa locului, cu substanţele dezinfectante din dotarea ambulanţei SMURD sosite la caz.

"În urma testării conducătorului autospecialei, cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul Institutului Naţional de Medicină Legală, în vederea recoltării probelor biologice. În cursul zilei de joi, INML a transmis instituţiei noastre rezultatul obţinut în urma retestării conducătorului autospecialei, rezultatul fiind zero", a precizat ISUBIF.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.