Logo
Imprimă această pagină

Mizerie de nedescris în toaletele de la granița cu Ungaria de pe Autostrada Transilvania

Mizerie de nedescris în toaletele de la granița cu Ungaria de pe Autostrada Transilvania

Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură din România (CNAIR) a uitat să asigure serviciile de întreținere a toaletelor de la noul punct de frontieră cu Ungaria, Nagykereki-Borș II, pe autostrada Transilvania.

Fotografiile publicate de ebihoreanul.ro arată că toaletele din vamă, aflate în grija CNAIR, se află într-o stare jalnică.

Publicația locală arată că CNAIR a încredinţat întreţinerea şoselei către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, dar n-a izbutit să angajeze şi o firmă care să asigure curăţenia grupurilor sanitare din noua vamă Borş II.

 

După sesizările presei, şeful DRDP Cluj, Eugen Cecan, a încredințat salubrizarea WC-urilor către Secţia Drumuri Naţionale din Bihor.

În iunie 2020, Monitorul de Cluj scria că, la 11 ani de la inaugurare, de pe tronsonul cuprins între Câmpia Turzii și Gilău a Autostrăzii Transilvania lispesc cu desăvârșire toaletele și spațiile de parcare.

„Existența unor spații de odihnă frecvente pe autostrăzi ce includ zone de parcare, toalete, benzinării sau alte servicii conexe este esențială într-un stat ce ține la confortul și siguranța propriilor cetățeni. Însă în România, pe Autostrada A3 Transilvania între C.Turzii și Gilău (52 km) aceste spații lipsesc cu desăvârșire de mai bine de 11 ani de la inaugurarea autostrăzii. CNAIR a încercat fără succes în 2015 să liciteze finalizarea celor 4 parcări prevăzute pe acest proiect, după care se pare că a renunțat complet la asigurarea acestui „capriciu” pentru cetățeni”, scria Asociația Pro Infrastructura.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.