Logo
Imprimă această pagină

Ministrul Transporturilor sare la gâtul europenilor: suntem în grafic cu autostrăzile

Ministrul Transporturilor sare la gâtul europenilor: suntem în grafic cu autostrăzile

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a spus că nu vrea să intre în polemică cu comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, vorbind despre scrisoarea transmisă în primăvara acestui an în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la faza incipientă în care se află anumite proiecte de infrastructură.


Comisarul european, Corina Creţu, a transmis, pe 25 aprilie, premierului Viorica Dăncilă, miniştrilor Lucian Şova şi Rovana Plumb, o scrisoare în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la riscul dezangajării fondurilor UE. Creţu atrăgea atenţia că până în prezent doar patru noi mari proiecte majore pentru sectorul feroviar au fost depuse în intervalul 2014-2018, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la faza incipientă în care se află proiectele.

Joi, Şova a spus că, în primele şase luni, Ministerul Transporturilor are un grad de absorbţie a fondurilor europene de peste 105%, prin companiile de infrastructură care folosesc aceşti bani.

Ministrul a subliniat totodată joi că ministerul a absorbit peste 890 milioane euro din fonduri europene.

”Cu bani aceştia finanţează lucrări de infrastructură feroviară, rutieră, navală şi alte proiecte mai mici. Practic, fără a intra în polemică cu acea scrisoare, am dat explicaţiile corespunzătoare, sigur că la Comisia Europeană se mai revine asupra ei. Comisarul a făcut referire la nivelul de evaluare al anului 2017. Am primit scrisoarea în primăvara lui 2018, nu am dorit să intru într-o polemică din care poate să existe riscul ca poate nimeni să nu mai înţeleagă nimic, dar eu o tratez ca pe o nedreptate care ni s-a întâmplat din punctul de vedere al informării în mediul public, pentru că şi la acea dată Ministerul Transporturilor era în grafic negociat şi aprobat cu Comisia Europeană. Astăzi, suntem în acel grafic”, a spus el, la Digi 24.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.