Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunță o analiză a situației de la CNAIR

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunță o analiză a situației de la CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să se ocupe de infrastructura rutieră din România şi, din păcate, nu au înţeles toţi angajaţii acest lucru, iar în perioada următoare, împreună cu Consiliul de Administraţie, voi lua o decizie, astfel încât compania să devină eficientă şi funcţională, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, după audierile din comisiile de specialitate reunite, din Parlament.

Bode a precizat că dezaprobă modul de reorganizare a companiei, care a avut loc anul trecut în octombrie, şi faptul că anumite compartimente nu funcţionează.

"Dezaprob în primul rând modul în care a fost bulversată activitatea acestei companii în octombrie, când 35 de directori au fost schimbaţi. Nu e o problemă că au fost schimbaţi, problema este că au transferat oameni de la Direcţia de Poduri la Direcţia de Drumuri şi invers, sunt anumite compartimente care nu funcţionează... Dezaprob modul în care se războiesc prin presă, transmit tot felul de documente din interiorul companiei. Trebuie să se ocupe de infrastructura rutieră din România, din păcate nu au înţeles toţi acest lucru şi, în perioada următoare, voi lua o decizie, împreună cu Consiliul de Administraţie, astfel încât această companie să fie una eficientă, să fie una funcţională. Nu este permis ca pe Autostrada Transilvania, să dau un exemplu care îmi vine în minte, să ai solicitări de a clarifica anumite aspecte şi să stai un an şi jumătate să nu lămureşti aceste solicitări. De când am intrat mai serios în ei să spun aşa, direct, s-a putut în câteva săptămâni. S-a trimis la ANAP, ANAP-ul a trimis răspuns şi astăzi avem primul tronson din Autostrada Transilvania, secţiunea Nuşfalău-Suplacu de Barcău, urcat pe SICAP. Deci, se poate. Şi acest ritm va fi menţinut cu toate loturile", a explicat Bode.

Acesta a subliniat că doreşte să se schimbe modul de lucru în această companie.

"Îmi doresc să se schimbe modul de lucru. Nu contează cum îl cheamă pe manager, cum îi cheamă pe cei din Consiliul de Administraţie. Important este să funcţioneze, să fie eficienţi, să nu ţină proiecte blocate cu anii", a adăugat el.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.