Ministrul demisionar de la transporturi vrea demisii în CNAIR

Ministrul demisionar de la transporturi vrea demisii în CNAIR

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat, joi, că îşi menţine ţinta asumată pentru acest an, de a deschide 60 de kilometri de autostradă, dar, dacă ţintele nu vor fi atinse, va solicita responsabililor din minister să ”dea dovadă de onoare”. În caz contrar, ”îi voi onora eu cu demiterea”, a spus Şova.


Ministrul a subliniat că, la final de an, cea mai importantă problemă este legată de implementarea programului de guvernare şi de asumarea pe care el a făcut-o în legătură cu kilometri de autostradă care vor fi deschişi traficului în acest an.

”Mai sunt puţine zile până la sfârşitul anului, dar îmi menţin ţinta de 60 de kilometri de autostradă care vor fi deschişi traficului. (...) La 31 decembrie, vom vedea dacă ţintele asumate prin programul de guvernare sunt îndeplinite sau nu. Pe 3 ianuarie, vă informez că, în măsura în care unele dintre ţinte nu vor fi atinse, voi solicita să dea dovadă de onoare responsabilii din companiile din subordine sau, dacă nu, îi voi onora eu cu demiterea pentru simplul motiv că nu au atins ţintele asumate prin programul de guvernare”, a spus Şova, în cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Şova a declarat că, până la apariţia unui decret de eliberare din funcţie, este ministrul Transporturilor. "Ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu", a spus el.

Lucian Şova şi-a depus în 22 noiembrie demisia de la Ministerul Transporturilor. În locul său, PSD l-a propus pe trezorierul partidului, Mircea Drăghici. Preşedintele Klaus Iohannis a amânat decizia referitoare la revocarea sa din funcţie şi la numirea lui Drăghici.

Joi, Şova s-a aflat pe şantierele autostrăzii Lugoj - Deva, anunţând că până la Crăciun va fi scos la licitaţie segmentul E de pe lotul al doilea al acestei autostrăzi, iar în primăvara anului viitor va exista şi un câştigător.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.