Logo
Imprimă această pagină

Ministerul Transporturilor pierde 757 milioane de lei la rectificarea bugetară Recomandat

Ministerul Transporturilor pierde 757 milioane de lei la rectificarea bugetară

La Transporturi s-au dat la rectificarea trecută puțin peste 600 milioane lei. Banii nu s-au cheltuit, așa că se taie acum 757,3 milioane lei.

”Diminuările propuse au avut în vedere propunerile ordonatorului principal de credite urmare a analizei execuţiei bugetare”, se arată în nota de fundamentare.

Cătălin Drulă și, apoi, interimarul Dan Vîlceanu nu au fost în stare să chletuiască toți banii pe care i-au avut la dispoziție. 

Concret, potrivit Ministerului Finanțelor, condus de același Dan Vîlceanu care a asigurat în ultima perioadă și interimatul la Transporturi, s-au identificat economii în principal la cheltuieli de personal (-0,4 milioane lei), bunuri şi servicii (-1,0 milioane lei), dobânzi (-2,4 milioane lei), la transferuri între unităţi ale administraţiei publice (-7,3 milioane lei), la alte transferuri (-65,1 milioane lei), la proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 (-948,0 milioane lei), la alte cheltuieli (-3,0 milioane lei), la cheltuieli aferente programelor cu finanţare rambursabilă (-0,3 milioane lei), la active financiare reprezentând participarea la capitalul social al operatorilor economici aflaţi sub autoritatea ministerului (-25,0 milioane lei), precum şi la ratele aferente creditelor externe (-8,8 milioane lei). După cum se poate observa, cele mai mari sume necheltuite sunt la cofinanțarea aferentă proiectelor cu fonduri europene.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.