Logo
Imprimă această pagină

Ministerul Apărării: Vârsta minimă pentru a obține carnet de șofer profesionist va fi de 18 ani Recomandat

Ministerul Apărării: Vârsta minimă pentru a obține carnet de șofer profesionist va fi de 18 ani

Statul român este obligat să transpună în legislaţia internă o directivă europeană conform căreia scade vârsta la care o persoană poate obţine permis de conducere pentru a deveni şofer profesionist.

Informația este importantă în contextul în care, zilele trecute, un șofer profesionist, care avea carnetul de doar un an a ucis 3 persoane în accident. Detalii AICI.

O știre publicată de presamil.ro, publicație a Ministerului Apărării spune că: „Dacă până acum doar persoanele care au împlinit 21 de ani puteau deveni şoferi profesionişti, directiva europeană stipulează că în viitorul apropiat permisul pentru camion va putea fi obținut la împlinirea vârstei de 18 ani”.

Cităm în continuare:

Ministerul de Interne din România a pus deja în dezbatere publică un proiect de lege care va aduce modificările necesare Codului rutier.

Sunt propuse următoarele modificări: vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile C și CE este de 18 ani, cu condiția ca solicitantul să dețină un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale, acordat pe baza participării la un curs și a promovării unui test; vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D și DE este de 21 de ani, cu condiția ca solicitantul să dețină un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale, acordat pe baza participării la un curs și a promovării unui test.

Proiectul de lege trebuie, mai întâi, să fie dezbătut şi aprobat de parlament, iar dacă trece de legislativ va urma să meargă la preşedintele ţării pentru promulgare.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.