Miercuri: Zeci de kilometri de cozi rutiere la granițele țărilor din estul UE, din cauza restricțiilor impuse pentru limitarea COVID-19

Miercuri: Zeci de kilometri de cozi rutiere la granițele țărilor din estul UE, din cauza restricțiilor impuse pentru limitarea COVID-19

Autoturisme şi camioane care încearcă să intre în ţările din estul Uniunii Europene formau miercuri cozi pe zeci de kilometri la frontiere, ca urmare a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus, transmite DPA, citat de Agerpres.

Problema a fost dezbătută de miniştrii transporturilor din statele UE într-o videoconferinţă prevăzută pentru miercuri.

Camioanele au fost nevoite să aştepte aproape 30 de ore la punctul de trecere a frontierei poloneze Jedrzychowice, în timp ce autoturismele au înregistrat întârzieri de 16 ore, potrivit Joanna Konieczniak, reprezentantă a poliţiei de frontieră poloneze. Duminică, Polonia a reintrodus temporar controalele la graniţă.

Timpul de aşteptare era de aproape 20 de ore la punctul de trecere a frontierei polono-cehe Cieszyn/Cesky Tesin. Vehiculele aşteptau ore întregi şi la graniţa dintre Polonia şi Lituania.

Pentru a soluţiona această problemă, guvernul de la Varşovia a decis deschiderea unor puncte de trecere suplimentare la frontierele cu Republica Cehă şi cu Lituania.

În Austria, blocajul rutier se întindea pe 30 de kilometri în zona punctului de trecere a frontierei de la Nickelsdorf, la o zi după ce Ungaria şi-a închis frontierele, a anunţat poliţia austriacă.

Blocajul a început să se formeze dimineaţa după ce în cursul nopţii guvernul ungar a deschis temporar frontiera pentru a permite tranzitul a mii de români şi numeroşi bulgari care doresc să ajungă în ţările lor venind din Europa Occidentală.

Totuşi, acest aşa-numit „coridor umanitar” s-a aplicat doar cetăţenilor români şi bulgari. Ungaria nu a permis trecerea altora, precum ucraineni şi sârbi.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.