Logo
Imprimă această pagină

Marea Britanie: Condamnare pentru șoferul profesionist român care a ţinut 8 copii în frigiderul camionului Recomandat

Marea Britanie: Condamnare pentru șoferul profesionist român care a ţinut 8 copii în frigiderul camionului

Șoferul profesionist român care a ținut în frigiderul camionului său 8 copii imigranți, a fost condamnat în Marea Britanie la 4 ani și jumătate de închisoare.

Ciprian Scorțeanu a fost prins în Marea Britanie, unde încerca să introducă imigranți ilegali în octombrie anul trecut. Procesul său a avut loc însă acum, când s-a pronunțat și sentința.
Ciprian Scorțeanu a ascuns în combina frigorifică a camionului 10 imigranți ilegali, 8 copii și 2 adulți. Imigranții erau într-un spațiu foarte mic, mascat de o mulțime de cauciucuri folosite.
Șoferul de 45 de ani a făcut o cursă România–Germania, apoi s-a dus în Marea Britanie, luând feribotul de la Rotterdam. Românul a fost oprit însă pe autostradă în Marea Britanie, la un control al poliției de frontieră.
”Avea multe cauciucuri folosite în camion, pentru a păcăli mirosul câinilor polițiști”, a spus procurorul Andrew Semple, la proces.
Potrivit procurorului citat de ziarul britanic Grimsby Telegraph, în telefonul românului a fost găsit un contact din Germania, care i-a dat instrucțiuni pentru a infiltra imigranții. Românul era plătit pentru acțiunea sa.
Cei doi imigranți adulți, originari din Vietnam, au fost deportați. Cei 8 copii, de asemenea, vietnamezi, au fost predați serviciilor sociale din Marea Britanie. Ciprian Scorțeanu, tată a doi copii, a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare, iar camionul său a fost confiscat de autoritățile britanice.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.