Logo
Imprimă această pagină

MAN prezintă noile laboratoare de testare mobile pentru efectuarea de teste rapide PCR

MAN prezintă noile laboratoare de testare mobile pentru efectuarea de teste rapide PCR

MAN Truck & Bus a dezvoltat un vehicul inovator, în colaborare cu experții din sectorul de sănătate, care poate fi folosit ca laborator mobil pentru teste rapide de depistare a infecțiilor cu virusl SARS CoV-2 în diverse puncte cheie.

Laboratorul pe roți este dezvoltat pe platforma modelului MAN TGE și este echipat să efectueze teste la fața locului în puncte care sunt sau pot deveni focare de infecție, cum ar fi școli, companii private, instituții publice sau centre de bătrâni, contribuind astfel la depistarea situațiilor care pot deveni periculoase în aceste condiții dificile din punct de vedere al siguranței sanitare.

Vehiculul inovator dezvoltat de MAN poate juca un rol crucial în prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus, oferind personalului medical posibilitatea de a efectua teste rapide PCR în zonele “fierbinți”, unde s-a înregistrat un număr mare de pacienți infectați. În aceste condiții, cu cât sunt testați mai rapid cei din aceste zone focar, cu atât răspândirea virusului este împiedicată mai rapid.

În afara faptului că acest vehicul asigură o mobilitate crescută pentru echipele de intervenție, dotările de ultimă generație, care includ echipament de diagnoză pentru testele PCR Vivalytic de la Bosch Healthcare Solutions, oferă posibilitatea de a da rezultatele în maximum 39 de minute. Echipamentele pentru testele PCR sunt în acest moment cele mai rapide echipamente de diagnoză existente pe piață. Astfel, întegul proces de prelevare a mostrelor și până la rezultatul final durează mai puțin de o oră.

Modelul dezvoltat de MAN vine și cu un alt avantaj, acela de a putea fi utilizat oriunde și de a putea fi mișcat rapid dintr-un loc într-altul. În plus, poate fi folosit pentru patru procese diferite: prelevarea testelor, efectuarea testelor, analizarea rezultatelor și comunicarea acestora, totul fiind făcut digital. Rezultatele testelor PCR sunt transferate digital de pe echipamentul de testare în laptop-ul pe care se păstrează evidența persoanelor testate, rapoartele putând fi trimise apoi rapid către autoritățile sanitare responsabile, departamentelor de control și, desigur, persoanei testate.

 

Iată care sunt beneficiile vehicului dezvoltat de MAN pentru efectuarea unor teste rapide PCR pentru detectarea persoanelor infectate cu SARS CoV-2:

 

Testare în puncte cheie, acolo unde este nevoie urgentă, unde sau declanșat focare cu numeroase infectări
Testare la evenimente sau în locurile în care urmează să se strângă un număr mare de persoane
Testarea rapidă a pacienților cu mobilitate limitată, de exemplu în centrele de bătrâni
Identificare rapidă și izolare a persoanelor infectate
Timp redus de procesare a testelor
Ridicarea presiunii de pe laboratoarele spitalelor a personalului medical care le deservește

Laboratorul mobil de test este disponibil în două variante, cu ampatament standard, de 3,5 tone, sau în versiunea mai mare, cu o greutate maximă admisă de 5,5 tone. Versiunea scurtă este echipată cu 16 dispozitive de test Vivalytic, Bosch fiind partener oficial al acestui proiect. Prelevarea testelor se face în afara vehiculului, unde personal medical specializat se ocupă de pacienți. Acest tip de vehicul este extrem de util pentru testarea în centre de bătrâni, școlo, companii sau la evenimente publice.

Versiunea mai lungă permite prelevarea de teste și la interior, aceasta fiind dotată cu 8 dispozitive pentru analizarea testelor PCR. De asemenea, pentru a avea un singur flux de lucru, modelul MAN TGE a fost echipat cu două uși laterale culisante automatice.

Vehiculul mobil de test este echipat cu un motor turbo diesel de 2 litri, care dezvoltă 177 CP. Oțional poate fi configurat cu tracțiune integrală și cu o cutie de viteze automată cu 8 trepte. Printre dotările standard se numără uși laterale culisante sau sistem de aer condiționat, iar opțional vehiculul poate fi ocupat cu două zone de teste, un stand de lucru pe calculator, conexiuni pentru curent de 220 V și un frigider pentru produse medicale.

Cu un astfel de vehicul dezvoltat de MAN se pot efectua peste 500 de teste pe zi, în zonele cele mai afectate de pandemia de coronavirus, personalul medical calificat putând efectua testările în punctele cheie pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. Ambele modele disponibile sunt echipate și cu sistemul MAN TeleMatics pentru a facilita accesul la internet.

Cele două versiuni pot fi echipate, opțional, și cu alte dotări medicale, care să ușureze munca echipelor de medici care se ocupă de testarea persoanelor, cum ar fi dispozitive pentru stocarea deșeurilor medicale, sisteme de semnalizare speciale care să indice fluxul de lucru sau care să ofere informații utile pentru cei testați.

Ideea de a dezvolta un vehicul mobil de testare a persoanelor pentru SARS CoV-2 a venit de Leeloo Medical și MAN Truck & Bus, iar echiparea s-a făcut împreună cu serviciul de ambulață MKT-Krankentransport. MAN și AMS Ambulanzmobile fac conversia acestor vehicule respectând cele mai stricte prevederi medicale și standarde epidemiologice, inspecția vehiculelor fiind asigurată de reprezentanții Medizinischen Katastrophen-Hilfswerk Deutschland e.V. (MHW).

Noile laboratoare mobile pentru testarea rapidă a persoanelor pentru SARS-CoV-2 pot fi utilizate în Europa și sunt disponibile pentru comandă. Primele două vehicule de test au fost produse și testate în luna octombrie 2020, MAN Truck & Bus dispunând de toate autorizațiile necesare pentru conversia vehiculelor sale în laboratoare mobile de testare.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.