Logo
Imprimă această pagină

Lucian Șova, „legat” de scaunul de la Ministerul Transporturilor

Lucian Șova, „legat” de scaunul de la Ministerul Transporturilor

Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova a declarat joi că până la apariţia unui decret de eliberare din funcţie este ministrul Transporturilor. "Ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu", a spus el.


"Subliniez faptul că nominalizările pe care le-a făcut Comitetul Executiv şi preşedintele partidului sunt absolut legitime, le susţin. Însă, până la apariţia unui decret prezidenţial de eliberare din funcţie, sunt Lucian Şova, sunt ministrul Transporturilor, ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu", a precizat el.

Lucian Şova şi-a depus în 22 noiembrie demisia de la Ministerul Transporturilor. În locul său, PSD l-a propus pe trezorierul partidului, Mircea Drăghici.

Preşedintele Klaus Iohannis a amânat însă decizia referitoare la revocarea sa din funcţie şi la numirea lui Drăghici.

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a susţinut că de joi Ministerul Transporturilor va fi blocat pentru că mandatul lui Lucian Şova încetează.

"Este o problemă foarte mare pentru Ministerul Transporturilor, cel puţin, pentru că expiră cele 15 zile. Legea zice că după 15 zile nu se mai poate sub nicio formă ca persoana respectivă să rămână în funcţie, deci de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, nu va putea fi delegat la semnătură niciunul dintre secretarii de stat, pentru că, în momentul în care încetează mandatul ministrului, automat toate delegările încetează de drept", a declarat miercuri Lia Olguţa Vasilescu, care nu mai membru al Guvernului după ce preşedintele Iohannis a semmnat revocarea ei de la Muncă, nu şi numirea la Transporturi, iar asupra nominalizării ei la Ministerul Dezvoltării încă nu s-a pronunţat.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.