Liviu Dragnea ne spune de ce nu avem AUTOSTRĂZI

Liviu Dragnea ne spune de ce nu avem AUTOSTRĂZI

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, în Consiliul Naţional PSD, că sistemul actual nu permite cu adevărat construcţia de autostrăzi, ci doar plata unor prejudicii către unele firme, motiv pentru care susţine că o variantă este declararea lor investiţii de interes strategic.

 

De ce nu putem face autostrăzi, potrivit lui Liviu Dragnea. Sfatul şefului PSD: Declaraţi-le investiţii de interes strategic
"30 de ani aproape şi autostrăzi nu avem. Unul dintre obiectivele uriaşe este ca două autostrăzi să plece din Bucureşti şi să ajungă în vest prin Borş şi Nădlac. Autostrada Moldovei, Autostrada Unirii, Autostrada Sudului, fosta autostradă Bechtel, Craiova-Piteşti, Sibiu-Piteşti, toate cele trecute pe masterplan, nu am spus nimic de Videle şi ar trebui să ne g\ndim şi la asta. Avem Braşov, Buzău, Moldova, Buzău- Brăila, Brăila-Tulcea, să nu ne mai batem pe ce desenăm pe hartă", a declarat Liviu Dragnea.


"Cu actualul sistem şi proceduri durează foarte mult. Nu e problemă de bani, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu şi doamna premier am hotărât să vorbim cu funcţionarii, să ascultăm, am plecat de acolo toţi trei cu o idee. (...) Aveţi susţinerea noastră, doamna premier, ca proiectele de autostrăzi cuprinse în masterplan la care să adăugaţi şi autostrada Nordului, ca oraşele să fie legate la şansa de dezvoltare", a mai spus liderul PSD.

Acesta a reproşat şi sistemul de revendicări care a luat locul construcţiilor.

 

"Toate nu le putem face în viaţa noastră pe această procedură. Declaraţi-le investiţii de interes strategic pentru securitatea României. Nu avem altă variantă. Vom fi certaţi că vrem să ieşim din UE, să ne mutăm pe Lună, e important să se construiască şi să meargă pe autostrăzi şi ei să ne certe. Ce şansă să aibă România, adică toate drumurile să se oprească în munţi? Nu putem da şansa Moldovei să devină o zonă de dezvoltare? Când vreodată? Dacă mai facem o întâlnire cu funcţionarii îi înregistrăm: .Drumul ursilor, peşterea cu lilieci, nu ştiu ce albine, respectăm tot, dar nu putem în acest sistem în care s-a făcut o industrie. Contestăm la contestaţii şi apoi avem claim-uri, care înseamnă de fapt că nu muncesc, dar cer bani. Spun, domnule în data de, la ora de trebuia să faci nu ştiu ce. Ai întârziat cu o oră. 10 mil euro. Min Transporturilor trebuie să dea claim-uri de 2 mld. de lei nu pe lucrări făcute, pe claim-uri. Putem face şi ministerul claim-urilor că va fi ministerul cu buget uriaş. Păi cum să avem autostrăzi, dacă unii funcţionari blochează? De ce să mai muncească: vine luna, vine claim-ul. Românii vor judeca dacă facem. Am crezut că în stitul lor putem, nu putem. Când vor fi făcute autostrăzi nu le va lua nimeni la spinare. Mai fac unii dosare, asta e, autostrăzile sunt făcute. cu asta rămânem în istorie", a declarat Dragnea.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.