Logo
Imprimă această pagină

Liber prin vamă. Ungaria și România vor recunoaște reciproc pașapoartele de vaccinare anti-COVID

Liber prin vamă. Ungaria și România vor recunoaște reciproc pașapoartele de vaccinare anti-COVID

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunță că în cteva zile va fi semnat acordul dintre România și Ungaria, în privința recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare românești și maghiare, relatează publicația hirado.hu, citând cotidianul Krónika.

Vicepremierul Kelemen Hunor a spus că în cadrul întrevederii dintre miniştrii de externe ai României şi Ungariei, care a avut loc săptămâna trecută, la Gyula, ambele părţi şi-au exprimat intenţia de a încheia acest acord.

„Şi eu am vorbit cu premierul Florin Cîţu despre acest acord, dar a făcut-o şi ministrul de externe Bogdan Aurescu. Prim-ministrul a dat dovadă de deschidere în această privinţă”, a afirmat Kelemen, citat de Krónika.

Deocamdată nu este clară forma prin care va fi adoptat acest acord. Ar putea fi vorba fie de un act interministerial, fie de o hotărâre de guvern, un memorandum sau o notă de afaceri interne.

Kelemen Hunor a mai spus că un astfel de acord cu privire la recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare se referă numai la libera circulaţie, nu şi la alte drepturi pe care le conferă posesorilor certificatul de imunitate emis în Ungaria sau România.

În prezent, pe teritoriul Ungariei pot intra fără carantină, doar cetăţenii maghiari care deţin un certificat de imunitate emis de autorităţile ungare, adică doar cei care au fost vaccinaţi în Ungaria, excepția vizând persoanele care călătoresc în interes de afaceri sau care petrec maximum 24 de ore pe teritoriul țării.

Până în prezent, Ungaria a încheiat un astfel de acord cu privire la circulaţia liberă în urma recunoaşterii reciproce a certificatelor de vaccinare cu Muntenegru, Serbia, Slovenia şi Bahrain.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.