Logo
Imprimă această pagină

Italia va cântări, de la distanță, camioanele pe autostrăzile din sudul țării Recomandat

Italia va cântări, de la distanță, camioanele pe autostrăzile din sudul țării

Noul sistem experimental de monitorizare dinamică a vehiculelor grele este activ, începând cu 28 iunie anul viitor, pe autostrada A3 Napoli-Salerno, în secțiunea Cava de 'Tirreni-Salerno în ambele direcții.

Noua platformă va face posibilă monitorizarea în timp real a traficului vehiculelor grele și va permite analiza de la distanță a respectării greutății camioanelor. Acest sistem de monitorizare, dezvoltat de MOVYON, integrează algoritmi de detectare și alertare cu elemente hardware precum camere de ultimă generație și tehnologie de cântărire dinamică, plăci de oțel fixate în asfalt și echipate cu senzori de fibră optică, capabile să calculeze greutatea vehiculelor individuale aflate în tranzit.

Sistemul, bazat pe liniile directoare ale Protocolului semnat de Ministerul Infrastructurilor și a Mobilității Durabile (Mims) și a Societății Autostrăzilor de Sud, verifică toate mijloacele în tranzit, identificând și raportând automat vehiculele cu masă care depășește parametrii acceptați legali.

Când este detectat un vehicul cu o greutate care depășește acești parametri, dispozitivul comunică identitatea vehiculului în timp real sistemului central. Apoi, datele se comunică la Poliția Rutieră, care va însoți vehiculul în cauză până la prima ieșire de pe autostradă.

Tehnologia este prezentă pe următoarele secțiuni ale A3: carosabil sud, între joncțiunea Nocera Sud și Salerno (de la Km 36 + 400 la Km 51 + 700), Salerno și Cava dé Tirreni (de la Km 51 + 700 la Km 42 + 800); junctions of Cava dé Tirreni, Vietri sul Mare și Salerno.

Detalii AICI

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.